Дифтерія: причини виникнення та методи лікування

            Дифтерія – гостре інфекційне захворювання бактеріальної природи, що характеризується розвитком фібринозного запалення в місці потрапляння  збудника (уражаються переважно верхні дихальні шляхи, слизова оболонка ротоглотки). Передається дифтерія повітряно-крапельним і повітряно-пиловим шляхом. У деяких випадках можлива реалізація контактно-побутового шляху зараження (при користуванні забрудненими предметами побуту, посудом, передачу через брудні руки). Збудник здатний розмножуватися в харчових продуктах (молоко, кондитерські вироби), сприяючи передачі інфекції аліментарним шляхом.

Вакцинація рятує життя

Щойно дитина народжується, із стерильного середовища матусиного живота вона потрапляє у світ, густо населений різноманітними мікроорганізмами. Деякі з них є корисними, вони допомагають організму в процесах життєдіяльності. Декотрі можуть викликати легкі захворювання, що не є небезпечними для життя, але допомагають тренуванню імунітету – здатності організму чинити спротив зовнішнім загрозам. Але існує клас мікробів – вірусів, бактерій, грибків і найпростіших – які можуть бути смертельно небезпечними для дітей, і у до-вакцинальну еру вони забирали мільйони життів. Людський організм має природний захисний механізм - імунітет. За потрапляння в тіло чужорідного білка (бактерії або вірусу) активуються спеціальні клітини, що відповідають за усунення потенційної загрози, - лімфоцити. Але в новонароджених імунна система нерозвинена, тому вона не здатні ефективно чинити опір патогенним мікроорганізмам.

Забруднення грунтів

Забруднення ґрунтів впливає на все навколо. Їжа, яку ми їмо, вода, яку ми п’ємо, повітря, яким ми дихаємо, — наше здоров’я і здоров’я всього живого на планеті залежить від здоров’я ґрунтів. Вміст поживних речовин в тканинах рослин безпосередньо пов’язано з їх утриманням у ґрунті і його здатністю обмінюватися поживними речовинами і водою з корінням рослин.

Шкідливість роботи генератора

Щоб не залишатися без світла і тепла все більше українців починають застосовувати генератори. Однак, через порушення правил експлуатації цих приладів, вже трапилося декілька летальних випадків ─ люди отруїлися чадним газом. Вихлопні гази генератора містять отруту, яку не можна побачити чи відчути

Електромагнітні поля та ваша безпека

У сучасному світі людська діяльність стає все більш тісно і нерозривно пов’язана з електроприладами та електромагнітними полями, які вони створюють.

ГРИП та ГРВІ як відрізнити?

           Грип – гостре респіраторне вірусне захворювання з повітряно- крапельним механізмом передачі, яке характеризується гострим початком, переважним ураженням верхніх дихальних шляхів і загальною інтоксикацією. Збудники хвороби віруси грипу типів А,В,С. Вони локалізуються в слизі верхніх дихальних шляхів хворих і виділяються у зовнішнє середовище під час кашлю, чхання.

Кір - Що це за хвороба?

              Кір —гостре вірусне захворювання, що супроводжується запальним ураженням верхніх дихальних шляхів, висипом. Надзвичайно заразний і дуже швидко передається від хворої людини до здорової під час кашлю, чхання (повітряно-крапельним шляхом).

Забруднення поверхневих водойм

Забруднення поверхневих вод – це істотне зниження якості водних ресурсів через попадання в струмки, річки, озера, моря та океани різних хімічних речовин, твердих відходів або розмноження в них мікроскопічних живих організмів (бактерій ,грибів, водоростей).