Інфекційний мононуклеоз або «хвороба поцілунків»

          Інфекційний мононуклеоз – гостре інфекційне захворювання , яке      викликається вірусом Епштейна-Барр,  переважно з повітряно-крапельним механізмом передачі, характеризується гарячкою, поліаденітом, гострим тонзилітом, збільшенням печінки і селезінки, наявністю атипових мононуклеарів.

Обережно! Вірусний гепатит А!

Джерело – хвора людина.  Збудник передається від людини до людини при прямому контакті  через предмети побуту, брудні руки, а також через воду та харчові продукти, які забруднені випорожненнями хворої людини.

ЗОЛОТИСТИЙ СТАФІЛОКОК. ПРИХОВАНА НЕБЕЗПЕКА.

Золотистий стафілокок є бактерією, яка в нормальному стані знаходиться на шкірі людини і не завдає жодної шкоди, але у разі зараження вона викликає запальний процес на шкірі та інших органах людини. При виявленні стафілококової інфекції необхідно провести аналіз на стафілокок у навколишньому середовищі – найчастіше він зустрічається на посуді, іграшках, навіть постільній білизні, тому дуже важливо дотримуватися правил гігієни.

Як не отруїтися грибами

З давнини гриби вважалися улюбленою їжею людини. У будь-якому вигляді вони збагачують та урізноманітнюють меню здорової людини.

Захисти свою шкіру від сонця.

Влітку ніяк не можна обійтися без засмаги - використати цей час хочеться всім. Красива засмагла шкіра до цих пір викликає у нас заздрість до її власників, хоча засобів для засмаги сьогодні багато, і кожен може ними скористатися. Проте, вже дуже багато людей почали розуміти, чим загрожує вплив палючих сонячних променів і ультрафіолету, і сьогодні перестали бути рідкістю такі проблеми, як пігментація шкіри або сонячна алергія.