Мавп’яча віспа, як вберегтися ?

         Мавп’яча віспа – віспоподібне захворювання, за клінічними ознаками дуже схоже на натуральну віспу. До цього часу мавп’яча віспа була рідкісним захворюванням.  Вона передається від гризунів до людини або від людини до людини, але захворювання отримало назву через те, що у 1958 році вперше його виявили у лабораторних мавп. У 1970 році медики зафіксували  перший випадок мавп’ячої віспи у людини в Демократичній Республіці Конго. Вірус переважно поширений у Західній та Центральній Африці, а втім, як спалах був виявлений  у Великій Британії , вірус почали виявляти  і інші країни, загалом 14 країн Європи підтвердили випадки хвороби.

П’ЯТЬ ПРИЧИН КИНУТИ КУРИТИ

Сигаретний дим, який заповнює закриті приміщення, містить більше як 4000 хімічних речовин, з яких, принаймні,  250 – шкідливі, а понад 50 викликають рак. Уже з першого дня відмови від сигарет  ваш організм  почне  відновлюватися, а  ризики  виникнення   хвороб,  асоційованих  з  курінням, зменшуватися.

ЩО РОБИТИ У РАЗІ РАДІАЦІЙНОГО УРАЖЕННЯ?

Радіаційний вплив  на  людину  полягає  у порушенні  життєвих функцій  органів  кровотворення,  нервової системи, шлунково-кишкового тракту  та розвитку  променевої  хвороби. Якщо у вашій місцевості  трапилася надзвичайна радіаційна ситуація, вам необхідно  залишатися   в приміщенні  або негайно  зайти  до нього,  якщо  перебуваєте на вулиці.

«Шкода нітратів в продуктах – чим вони небезпечні для людини?»

У світі з кожним роком все менше і менше овочів і фруктів, про які можна сказати – екологічно чисті на 100 відсотків. Якщо тільки ці продукти не надходять на наші столи безпосередньо з наших городів (і то – гарантії на чистоту грунту ніхто не дасть). Як же захиститися від нітратів, і наскільки вони можуть бути небезпечні?

Кліщовий бореліоз

Хворобу Лайма ще називають кліщовий бореліоз. Це захворювання несе інфекційний характер, викликається спірохетами, а в подальшому передається кліщами. Може мати рецидивуючий або хронічний перебіг і характеризується ураженням шкіри, опорно-рухового апарату, нервової системи, серця. Характерний час для її появи – весна - літо. Проти неї не розроблено вакцини, тому вона може бути в деяких випадках досить небезпечною. Часто її називають "невидимою" хворобою, так як дізнатися чи заражена нею людина, можна тільки за характерними симптомами (патогномічий шкірний висип). 

Профілактика гіменолепідозу

За даними всесвітньої організації охорони здоров'я, 4,5 млрд. людей у світі заражені тими чи іншими видами паразитів. У цю статистику входить не тільки населення країн, що розвиваються, але і жителі благополучних регіонів. Більшість людей навіть не підозрює про наявність гельмінтів в організмі.