Холодова алергія: симптоми і лікування

Люди, які страждають від нападів алергічних реакцій, добре знайомі з проблемою алергії. Однак варто знати, що алергія буває не тільки на квіти, листя і пух від кульбаб, пил або шерсть улюбленого кота.

Що потрібно знати про Професійні Захворювання

До професiйних вiдносять захворювання, в етіології  яких головна роль належить певному професiйному фактору (при силiкозi – пилу, що мiстить вiльний дiоксид кремнiю, при професiйних iнтоксикацiях – певним промисловим отрутам тощо). До групи професiйних хвороб належать також деякi загальнi захворювання, у розвитку яких установлено причинний зв’язок з дiєю певних факторiв виробничого середавища (бронхiальна астма – у робiтникiв деяких хiмiчних виробництв та сiльського господарства; захворювання опорно-рухавого апарату (бурсит) – у працiвникiв вугiльної промисловостi тощо) .

ВСЕ ПРО ТУБЕРКУЛЬОЗ !

Туберкульоз  — це інфекційне бактеріальне захворювання, спричинене мікобактерією туберкульозу, яка найчастіше вражає легені. Передається переважно повітряно-крапельним шляхом від хворої людини до здорової. Туберкульоз, який приймає різні форми, вражаючи при цьому різні органи і системи — давнє за походженням, і дуже поширене інфекційне захворювання, яке викликається особливими хвороботворними мікобактеріями виду Mycobacterium tuberculosis complex.

Як зберегти воду на довгий час

Зараз багато жителів нашої країни позбавлені доступу до води - не тільки питної, а й водопровідної. У нинішніх непростих умовах, коли можливі перебої з харчуванням та водою, важливо робити запаси. При цьому вода має не менше, а набагато більше значення для людини, ніж їжа. А тому важливо зробити деякий запас води, а потім періодично її оновлювати.

Дифтерія та ангіна, яка різниця?

Відмінність дифтерії від ангіни на попередньому етапі важко вловити, оскільки вони мають однаковий перебіг.  Дифтерія — це гостре інфекційне захворювання з повітряно-крапельним механізмом передачі, яке характеризується місцевим фібринозним запаленням (переважно слизових оболонок ротоглотки) та явищами загальної інтоксикації з переважним ураженням серцево-судинної та нервової систем. Ангіна — це запальний процес в мигдаликах, збудниками якого є бактерії, віруси, грибки.

ПОЛІОМІЄЛІТ - Небезпечна інфекція, проти якої немає ліків!

Одним з найнебезпечніших інфекційних захворювань є поліомієліт. Назва походить від 2-х грецьких слів - "сірий" і "спинний мозок", - так як вірус вражає, в першу чергу, сіра речовина спинного мозку. Найважчим проявом хвороби є параліч (виникає у одного з двохсот хворих). А до 10% хворих помирає від зупинки дихання через параліч дихальних м'язів.

Чи можлива шкода від води?

Існує ряд  ситуацій, коли вода дійсно може нашкодити нашому організму. В першу чергу так трапляється, якщо вона неякісна. Тобто, якщо в ній міститься хлор, надмірна кількість солей жорсткості, хвороботворні мікроорганізми і віруси.

ЧИСТЕ ДОВКІЛЛЯ – ЗАПОРУКА ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ!

  На сьогодні забруднення навколишнього середовища досягло критичної точки і ми все частіше чуємо слова «забруднення навколишнього середовища», «забруднення довкілля». Ми вже стали звикати до цих слів і продовжуємо свою бездіяльність.