Що робити при зустрічі з змією ?

               З настанням теплих днів збільшується кількість повідомлень про зустрічі зі зміями, навіть інформація про те, що десь на когось напала агресивна змія. Змій в Україні відносно невелика кількість – 6 видів полозів, 2 види гадюк, мідянка та два види вужів, які абсолютно безпечні. Найнебезпечнішими, але не смертельно, є гадюки. Більш агресивні – мідянка та полози, але варто зазначити, що вони не мають отрути. Шкоди від їх укусу буде не більше ніж будь-якого рядового порізу". Зазвичай плазуни тікають від людей, почувши кроки, стукіт, голоси. Вони одразу ж ховаються в нори або відповзають. Але в сонячні дні їхні відчуття притуплюються. Для того, щоб не постраждати від зустрічі зі зміями, рятувальники радять мати відповідний одяг та взуття: високі чоботи, вільні штани-шаровари, заправлені у взуття. Під час збирання гри­бів чи ягід краще користуватися палицею відповідної довжини, щоб пе­ревірити зарості.

БЕЗПЕКА НА ВОДІ

Найбільш приємний і корисний відпочинок влітку – відпочинок на воді. Однак, перебуваючи на водних об’єктах, завжди треба пам’ятати про безпеку.

Профілактика гострих кишкових інфекцій

Літо - це пора, коли організм насичується вітамінами, коли люди ходять відпочивати на природу, ходять купатися у відкритих водоймах,  а також пора, коли спостерігається найбільша кількість випадків кишкових інфекцій - сальмонельозу, ротавірусної і ентеровірусної інфекції, шигельозу тощо, пов'язаних з вживанням забруднених продуктів харчування та питної води.

ГРУНТ ТА ІНФЕКЦІЙНІ ХВОРОБИ

Грунт є одним із чинників навколишнього середовища, що значною мірою впливає на здоров’я та санітарні умови проживання людей. Це, так би мовити,  величезна природна лабораторія, в якій безперервно протікають складні процеси руйнування і переробки органічних речовин, утворюються мінеральні і органічні речовин, відбувається відмирання патогенних бактерій, вірусів, яєць гельмінтів. Також грунт використовують для знешкодження і очищення стічних вод та побутових відходів, що утворюються в  процесі життєдіяльності  людей.   Це води, що утворюються при приготуванні їжі, митті тіла, прибиранні приміщень, пранні білизни, залишки їжі,  стічні води, сміття, що утворюєть­ся при прибиранні приміщень і вулиць, відходи на промислових підприємствах і в побуті, при утриманні тварин. У разі поганого благоустрою  населених пунктів та нерегулярного очищення ці відходи забруднюють грунт.  

Оздоровлення дітей влітку

Здорове дитинство - це національне багатство країни. Від цього залежить здоров'я наступних поколінь. Для збереження і зміцнення здоров'я величезне значення має активний відпочинок і, перш за все, на повітрі.

Профілактика холери

          Незабаром наступлять спекотні дні, коли люди, особливо діти, багато часу проводять відпочиваючи на морях, річках та водоймищах. Але приємні хвилини відпочинку можуть зіпсувати захворювання на кишкові інфекції, традиційний підйом яких спостерігається якраз в цей період року.    Найстрашніша з цих інфекцій – холера.