Чи можлива шкода від води?

Існує ряд  ситуацій, коли вода дійсно може нашкодити нашому організму. В першу чергу так трапляється, якщо вона неякісна. Тобто, якщо в ній міститься хлор, надмірна кількість солей жорсткості, хвороботворні мікроорганізми і віруси.

ЧИСТЕ ДОВКІЛЛЯ – ЗАПОРУКА ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ!

  На сьогодні забруднення навколишнього середовища досягло критичної точки і ми все частіше чуємо слова «забруднення навколишнього середовища», «забруднення довкілля». Ми вже стали звикати до цих слів і продовжуємо свою бездіяльність.

Метгемоглобінемія у дітей

Життя та здоров'я людини тісно пов'язані з навколишнім середовищем (біосферою), де одним із найважливіших компонентів є вода. Під час паводків та підняття ґрунтових вод до джерел децентралізованого водопостачання можливе попадання ззовні поверхневих вод, що призводить до підвищеня вмісту нітратів у питній воді і тоді  виникає чимало загроз для здоров’я людей, а надто для дітей молодшого віку. Якщо таку воду використовувати для приготування прикормів для дітей грудного періоду, то можливе  виникнення випадків воднонітратної метгемоглобінемії (транзиторна метгемоглобінемія).

Профілактика сальмонельозу

Навіть у мирний час в літню пору збільшується кількість випадків гострих кишкових інфекцій,  серед яких значне місце займає сальмонельоз. Із початком повномасштабної війни ризики виникнення таких хвороб значно зросли. Цьому сприяють обмежений доступ до чистої питної води та засобів гігієни, перебування в місцях скупчення людей, висока температура довкілля, зниження терміну придатності продуктів тощо. Відтак збудники кишкових інфекцій (ентеро- і ротавіруси, сальмонела, кишкова паличка тощо) значно швидше і простіше передаються від людини до людини. Кишкові інфекції мають дуже високу здатність до передачі, а імунітет, що виробляє організм після одужання, є вкрай нетривким. 

Корисна інформація про Грип !!!

Грип – гостре інфекційне вірусне захворювання з крапельним механізмом передачі, яке характеризується гострим початком, переважним ураженням верхніх дихальних шляхів і загальною інтоксикацією,а також великою частотою виникнення ускладнень. Збудники хвороби – віруси, за типом вірусу А, В, С. Вірус грипу досі залишається одним з  найпоширеніших і найнебезпечніших збудників інфекційних захворювань людини. Він здатний викликати епідемії та пандемії, що супроводжуються високою смертністю населення. Причиною цього є швидка еволюційна мінливість вірусу, яка забезпечує його здатність долати захисні бар’єри нашої імунної системи.

Що треба знати про педикульоз ?

Педикульоз — це паразитування на людині  вошей, що супроводжується свербежем і може призводити до специфічних захворювань шкіри.

ШУМ І ЗДОРОВ’Я

Звук завжди був помічником людини. Здатність чути звуки є життєвою важливою функцією у повсякденному житті та спілкуванні людей. Однак не всі звуки є бажаними. Небажані звуки, щодо яких використовується термін «шум», походять з людської діяльності, наприклад, руху транспорту, промисловості та побутових робіт.