На Прикарпатті Держпродспоживслужба завершує цикл семінарів-навчань з питань захисту споживачів

На Прикарпатті Держпродспоживслужба завершує цикл семінарів-навчань з питань захисту споживачів

16 червня 2021 року управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області на базі Верховинського відділу завершить цикл кущових семінарів-навчань для посадових осіб районних, міських управлінь, відділів з підвищення знань та професійних навичок у сфері захисту прав споживачів.

Головне управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини інформує: в області зафіксовані випадки підробок посвідчень тракториста–машиніста

Головне управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини інформує: в області зафіксовані випадки підробок посвідчень тракториста–машиніста

Так, в травні  2021 року за окремим фактом Коломийським відділом поліції Головного управління  Національної поліції в Івано–Франківській області після вилучення підробленого посвідчення тракториста-машиніста відкрито кримінальне провадження за  ознаками  кримінального  проступку, передбаченого  ч. 4  ст. 358 КК України.

В Україні триває аудит системи державного контролю при  експорті рослинної продукції до Європейського Союзу

В Україні триває аудит системи державного контролю при експорті рослинної продукції до Європейського Союзу

З 1 до 10 червня інспекторами Генерального  директорату Єврокомісії з питань охорони здоров’я та безпечності харчових продуктів (DG SANTE) в онлайн режимі здійснюється аудит з метою оцінки системи контролю на місцях щодо мікробіологічного забруднення харчових продуктів нетваринного походження, призначених на експорт до Європейського Союзу.

Недоброякісну сметану, виявлену спеціалістами Держпродспоживслужби,  вилучили  з обігу

Недоброякісну сметану, виявлену спеціалістами Держпродспоживслужби, вилучили з обігу

Як було повідомлено раніше на сайті Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, під час проведення  заходу державного контролю в закладі дошкільної освіти – ясла-садок  «Едельвейс», що в с. Яблунька Солотвинської селищної ради, виявили сметану масовою часткою жиру 21% із вмістом рослинних жирів, яка використовувалася для харчування  дітей.

На Снятинщині спеціалісти Держпродспоживслужби провели нараду-семінар з питань організації шкільного харчування

На Снятинщині спеціалісти Держпродспоживслужби провели нараду-семінар з питань організації шкільного харчування

08 червня 2021 року спеціалісти Снятинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області на базі Снятинської міської ради  провели  нараду-семінар за участю керівництва громади, старост, директорів шкіл та підприємців, які здійснюють організацію харчування в школах та дошкільних закладах Снятинської міської громади.

За ініціативи Держпродспоживслужби Прикарпаття  відбудеться підвищення кваліфікації посадових осіб органів місцевого самоврядування

За ініціативи Держпродспоживслужби Прикарпаття відбудеться підвищення кваліфікації посадових осіб органів місцевого самоврядування

Постійна робота Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області з головами та посадовими особами органів місцевого самоврядування  трансформувалась у розробку «Регіональної інформаційно-освітньої програми для посадових осіб територіальних громад в Івано-Франківській області». Програма  погоджена на рівні  Івано-Франківської обласної державної адміністрації і втілюється в життя.

Спеціалісти Держпродспоживслужби виявили невідповідну харчову продукцію

Спеціалісти Держпродспоживслужби виявили невідповідну харчову продукцію

Спеціалісти Богородчанського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області під час проведення  заходу державного контролю в закладі дошкільної освіти – ясла-садок  «Едельвейс», що в с. Яблунька Солотвинської селищної ради, виявили сметану масовою часткою жиру 21% із вмістом рослинних жирів, яка використовувалася для харчування  дітей.

Мовою обслуговування споживачів в Україні є державна мова

Мовою обслуговування споживачів в Україні є державна мова

В рамках виконання затвердженого розпорядженням КМУ від 16.12.2020  № 585-р  плану заходів з реалізації першого етапу (до 2022 року) Стратегії популяризації української мови (до 2030 року) «Сильна мова – успішна держава»,  Держпродспоживслужба забезпечить інформування надавачів та споживачів послуг щодо нормативного врегулювання питання використання державної мови у відповідних сферах суспільного життя.

До уваги землекористувачів:  прогноз розвитку  шкідників та хвороб сільськогосподарських культур у червні 2021 року

До уваги землекористувачів: прогноз розвитку шкідників та хвороб сільськогосподарських культур у червні 2021 року

За даними спеціалістів управління фітосанітарної безпеки Головного управління  Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, в посівах сільськогосподарських культур та плодових насадженнях триває активний розвиток та розповсюдження комплексу шкідників та хвороб.