Івано-Франківська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби впровадила метод мікроструктурного аналізу м’ясопродуктів

Івано-Франківська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби впровадила метод мікроструктурного аналізу м’ясопродуктів

Івано-Франківська регіональна державна лабораторія Держпродспоживслужби акредитована НААУ ще з 2010 року на проведення мікробіологічних, мікологічних, радіологічних, хіміко-токсикологічних випробувань зразків продукції та сировини тваринного, рослинного і біотехнологічного походження, мікробіологічних досліджень води питної, виявлення генетично-модифікованих організмів (ГМО), проведення патоморфологічних, вірусологічних, імунологічних, паразитологічних досліджень, бактеріологічних випробувань грунтів, піску, повітря робочої зони та приміщень, параметрів мікроклімату.

Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки розробили прогноз розвитку  шкідників та хвороб сільгоспкультур у липні 2021 року

Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки розробили прогноз розвитку шкідників та хвороб сільгоспкультур у липні 2021 року

На території області в червні спекотну та сонячну погоду зумовлював антициклон. Опади відмічались локально у супроводі гроз, місцями з градом і шквалами. За таких погодних умов відбувався прискорений розвиток сільськогосподарських культур.

Спеціалісти Держпродспоживслужби обговорили з організаторами харчування та медиками дошкільних закладів Калуша порядок організації харчування дітей

Спеціалісти Держпродспоживслужби обговорили з організаторами харчування та медиками дошкільних закладів Калуша порядок організації харчування дітей

01 липня 2021 року на базі закладу дошкільної освіти «Ластівка» м.Калуш спеціалісти Калуського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели семінар-навчання з організаторами харчування та медичними працівниками закладів дошкільної освіти міста Калуша з питань впровадження  нового «Порядку та норм організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», відповідно до постанови КМ України № 305 від 24.03.2021 року.

Для виробників та реалізаторів молочної продукції, що працюють на Снятинському  сільськогосподарському  ринку, провели семінар-навчання

Для виробників та реалізаторів молочної продукції, що працюють на Снятинському сільськогосподарському ринку, провели семінар-навчання

30 червня 2021 року спеціалісти Снятинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області спільно із спеціалістами лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на ринку міста Снятина провели семінар-навчання для виробників та реалізаторів  молочної продукції.

Повідомлення щодо виявлення  невідповідної продукції

Повідомлення щодо виявлення невідповідної продукції

До Головного  управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надійшов лист Держпродспоживслужби щодо виявлення невідповідної  харчової продукції (філе  лосося  охолодженого на шкурі, філе риби масляної холодного копчення, упакованої під вакуумом, креветки заморожені) за мікробіологічними показниками, зокрема виділено Salmonella та підтверджено перевищення загальної бактеріологічної забрудненості, виробництва ТОВ «Мостард» (03126, м. Київ, вул. Академіка Білецького, 34).

Спеціалісти Держпродспоживслужби  довели до рестораторів Калущини   норми законодавства у сфері безпечності харчових продуктів

Спеціалісти Держпродспоживслужби довели до рестораторів Калущини норми законодавства у сфері безпечності харчових продуктів

24 червня 2021 року на базі Калуського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проведено семінар-навчання з керівниками закладів ресторанного господарства Калуського району з питань дотримання вимог чинного законодавства у сфері  безпечності харчових продуктів.

Пам’ятка з профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь

Пам’ятка з профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь

До гострих кишкових інфекцій, що спричиняють харчові отруєння  відносяться: черевні тифи, сальмонельози, дизентерія, ботулізм, вірусні гепатити А і Б, стафілококові отруєння,  гастроентероколіти, холера.

Модернізація харчоблоків прикарпатських шкіл:  що змінилось за півтора року

Модернізація харчоблоків прикарпатських шкіл: що змінилось за півтора року

З метою визначення фактичного стану матеріально-технічної бази харчоблоків закладів освіти в грудні 2019 року спеціалісти Головного управління  Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели паспортизацію всіх 620 харчоблоків закладів загальної середньої освіти.