Повідомлення системи RASFF щодо виявлення  сальмонели  у польській курятині

Повідомлення системи RASFF щодо виявлення сальмонели у польській курятині

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано- Франківській області надійшло  інформаційне  повідомлення  системи швидкого оповіщення щодо  харчових  продуктів та кормів  RASFF від 27.05.2021 р. № 2021.2582-fup1 стосовно виявлення Salmonella Enteritidis у курятині, що експортувалась з Польщі (виробник: Rolnicza Spoldzielnia Produkcyjna, Rojewo; відправник: Mitmar Sp. z o.o., Glowno), після чого зазначену продукцію перероблено на м’ясо механічного обвалювання та надіслано до України (отримувач: ТОВ «Фішзахід», вул. Городоцька, 355Г, м. Львів, 79040).

Інформація Держпродспоживслужби Івано-Франківщини з питань протидії  коронавірусу

Інформація Держпродспоживслужби Івано-Франківщини з питань протидії коронавірусу

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за період з 24 травня до 30 травня 2021 року здійснили 1750 моніторингових відвідувань. Виявлено 142 порушення (8%), складено 101 протокол, винесено 71 припис та пропозицію, направлено 30 листів в органи місцевого самоврядування.

Як захистити  присадибні ділянки від слимаків

Як захистити присадибні ділянки від слимаків

Через часті затяжні дощі, хмарну погоду  та високу вологість на територіях сільськогосподарських угідь Івано-Франківщини збільшилася кількість слимаків, зокрема на площах овочевих культур, картоплі, насадженнях полуниці. Позитивний вплив на це мали ще й теплі зими, через які яйця цих шкідників успішно перезимували.

На Прикарпатті розпочинається літня оздоровча кампанія для дітей

На Прикарпатті розпочинається літня оздоровча кампанія для дітей

Під час проведення оздоровчої кампанії влітку 2021 року Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області забезпечить контроль за належними умовами перебування та харчування дітей.

Термінове сигналізаційне повідомлення: посівам зернових загрожує комплекс шкідливих організмів

Термінове сигналізаційне повідомлення: посівам зернових загрожує комплекс шкідливих організмів

Волога дощова погода у поєднанні із подальшим підвищенням температури повітря створить сприятливі умови для розвитку та поширення небезпечних хвороб озимих зернових культур, а також розповсюдження шкідників.

Зовнішнє незалежне оцінювання-2021:  Держпродспоживслужба закликає дотримуватись протиепідемічних правил

Зовнішнє незалежне оцінювання-2021: Держпродспоживслужба закликає дотримуватись протиепідемічних правил

З 21 травня до 15 червня 2021 року в Івано-Франківській області буде проведено зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень для учнів, слухачів, студентів закладів освіти, які в поточному році здобувають повну загальну середню освіту та випускників минулих років, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України.

Уряд встановив тимчасове державне регулювання цін на пальне

Уряд встановив тимчасове державне регулювання цін на пальне

Постановою Кабінету Міністрів України від 14 травня 2021 р. № 474 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. № 341 і від 9 грудня 2020 р. № 1236» запроваджено державне регулювання цін на бензини автомобільні та дизельне паливо.

Черговий випадок сказу в Івано-Франківській області

Черговий випадок сказу в Івано-Франківській області

Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено сказ собаки, якій належав громадянину м.Городенка Городенківської ОТГ Коломийського району Івано-Франківської області.