Фото без опису13 серпня 2021 року в  Держпродспоживслужбі  відбувся симулятивний тренінг "Підвищення обізнаності та посилення готовності  реагування у випадку  спалаху грипу птиці на території Івано-Франківської області".  Практичний блок  заходу було проведено на базі ТОВ «Снятинська Птахофабрика» та Коломийської  міжрайонної державної лабораторії Держпродспоживслужби.

В заході взяли участь спеціалісти управлінь, відділів Головного управління Держпродспоживслужби в області, що відповідальні за напрямок безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини,  спеціалісти районних, міських  державних лікарень ветеринарної медицини та лабораторій Держпродспоживслужби – загалом 54 учасники.

Під час тренінгу було практично опрацьовано відбір проб стандартного зразка під час підозри на грип птиці, а саме – відбір трахіальних та клоакальних змивів,  відбір крові.

Крім того проводився паталогоанатомічний розтин загиблої птиці та відбір, пакування і транспортування патологічного матеріалу для проведення лабораторних досліджень.

Обговорено та практично відпрацьовано методи проведення стемпінг-ауту птиці при ліквідації грипу птиці (методи безкровного умертвіння птиці).

Поведено імітацію засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії з розроблення плану заходів по оздоровленню та визначення межі неблагополучного пункту, зони обмеження.

Крім того, було обговорено послідовність проведення епізоотичного розслідування під час спалаху пташиного грипу.

Фото без описуФото без описуФото без опису