У м'ясі механічної обвалки, яке надійшло до України з Польщі, виявили сальмонелу

У м'ясі механічної обвалки, яке надійшло до України з Польщі, виявили сальмонелу

Головне управління Держпродспоживслужби в  Івано-Франківській області повідомляє про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 18.12.2020 р. № 2020.5496-fup6 стосовно виявлення Salmonella enterica ser. Infantis (presence 25/g) в замороженому курячому м’ясі з гомілок, що експортувалось з Республіки Польща (виробник: PIRI PIRI Sp.z.o.o., Myslowice) до країн-членів ЄС, після чого зазначену продукцію переробили на м’ясо механічної обвалки (продавець: Wealthon corporate finance spolka z organiczona odpowiedzialnoscia, Warszawa), яку експортували до України – партія 21 000,0 кг, (отримувач: ТОВ «Глікон», вукл. Фосфорна 8/4, м. Дніпро, 49102).

До уваги експортерів меду та продуктів бджільництва

До уваги експортерів меду та продуктів бджільництва

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області звертає увагу тих, хто має намір експортувати мед та продукти бджільництва: внесено зміни до форми Сертифіката здоров’я для експорту меду та продуктів бджільництва до Королівства Саудівська Аравія.

Як правильно обрати новорічну ялинку

Як правильно обрати новорічну ялинку

Новорічний настрій нам традиційно дарує новорічна ялинка. Проте, як і будь-який товар, ялинку потрібно обирати правильно,  бо це є запорука гарного проведення свята і вашого здоров’я.

Інформація Держпродспоживслужби Івано-Франківщини  з питань протидії  коронавірусу

Інформація Держпродспоживслужби Івано-Франківщини з питань протидії коронавірусу

Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за минулий тиждень (період з 14 до 20 грудня 2020 року) всього перевірено 1071 об’єкт. Виявлено 125 порушень (12%), складено 50 протоколів, винесено 85 приписів,  направлено 3 листи в органи місцевого самоврядування,  2 – в органи Національної поліції.

Повідомлення RASFF щодо небезпечних кунжуту, кукурудзяних вафель та харчової добавки BPS Catzkill

Повідомлення RASFF щодо небезпечних кунжуту, кукурудзяних вафель та харчової добавки BPS Catzkill

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надійшли інформаційні  повідомлення  системи швидкого оповіщення щодо  харчових  продуктів та кормів (RASFF):

Святкуючи Різдвяні та Новорічні свята, пам’ятаймо про профілактику харчових отруєнь!

Святкуючи Різдвяні та Новорічні свята, пам’ятаймо про профілактику харчових отруєнь!

Для більшості з нас Різдвяні та Новорічні свята – це особливий час, який ми проводимо разом із сім’єю та друзями. Цьогоріч, враховуючи епідемічну ситуацію в країні, свята варто зробити ще більш родинними і провести їх у тісному колі близьких людей.

УВАГА! Уточнена інформація про проведення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності

УВАГА! Уточнена інформація про проведення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності

04.12.2020 р. Верховною Радою України прийнято Закон України «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», яким скасовано мораторій на проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, запроваджений Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» (№ 530-IX).

До відома операторів ринку харчових продуктів, суб’єктів господарювання

До відома операторів ринку харчових продуктів, суб’єктів господарювання

З 10.12.2020 р. скасовуються всі обмеження на проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності на період дії карантину.