Про реєстрацію осіб, які здійснюють господарську діяльність, пов'язану з виробництвом та обігом об’єктів регулювання у сфері карантину рослин

Про реєстрацію осіб, які здійснюють господарську діяльність, пов'язану з виробництвом та обігом об’єктів регулювання у сфері карантину рослин

Реєстрації у центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері карантину рослин, підлягають особи, які здійснюють господарську діяльність з обігу об'єктів регулювання у карантинній та  регульованій зонах, здійснюють господарську діяльність з виробництва та маркування дерев’яного пакувального матеріалу, виробляють насіннєвий та садивний матеріал, здійснюють біологічний контроль з використанням біологічних контрольних  організмів,  здійснюють  зберігання  та переробку зерна.

Інформація Держпродспоживслужби Івано-Франківщини  з питань протидії  коронавірусу

Інформація Держпродспоживслужби Івано-Франківщини з питань протидії коронавірусу

Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за минулий тиждень (період з 23 до 29 листопада 2020 року) всього перевірено 2558 об’єктів, виявлено 188 порушень (7%). Складено 118 протоколів, 139 приписів, 25 листів направлено в органи місцевого самоврядування, 32 листи - до Національної поліції.

На Богородчанщині та Тлумаччині виявлено випадки сказу

На Богородчанщині та Тлумаччині виявлено випадки сказу

За результатами Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби встановлено сказ лисиці, шо наблизилась до людських осель в с. Старуня Богородчанського району Івано-Франківської області (звіт про результати дослідження патматеріалу від 25.11.2020 р. № 002939 п.м./20).

До уваги споживачів: забракована продукція

До уваги споживачів: забракована продукція

Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє про те, що працівниками відділу ринкового нагляду протягом жовтня 2020 року в ході планових перевірок характеристик продукції у суб’єкта господарювання за видом: низьковольтне електричне обладнання та дитяча іграшка, було виявлено продукцію, яка не відповідає вимогам нормативних документів та становить низький та середній ступінь загрози, а саме:

До уваги експортерів соняшникового та ріпакового шроту  до Китайської Народної Республіки

До уваги експортерів соняшникового та ріпакового шроту до Китайської Народної Республіки

За результатами активної співпраці Держпродспоживслужби та Генерального митного управління Китайської Народної Республіки (GACC) в Україні було акредитовано 1 підприємство-виробник соняшникового шроту та 5 підприємств-виробників ріпакового шроту для експорту на китайський ринок.

Система RASFF інформує про небезпечні порціонні ложки з Фінляндії

Система RASFF інформує про небезпечні порціонні ложки з Фінляндії

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано- Франківській області надійшло  інформаційне  повідомлення системи швидкого оповіщення щодо  харчових  продуктів та кормів (RASFF) від 13.11.2020 р. № 2020.4964-fup1 стосовно виявлення міграції первинних ароматичних амінів (0,37мг/кг-ppn) з порціонних ложок, що експортувалися  з Фінляндії (виробник: Fiskars Finland Oy Ab,.Helsinki) до  Королівства Данія та до України (отримувачі: ТОВ «Світ- Україна», вул.Київська,8, м.Вишневе, Київська область, ТОВ «Т2СТРОЙ», просп.Повітрофлотський, 92 Б, м.Київ).

«Чорна п’ятниця»: реклама, знижки  і застереження від шахрайства

«Чорна п’ятниця»: реклама, знижки і застереження від шахрайства

Напередодні «Чорної п’ятниці», яка цьогоріч припадає на 27 листопада 2020 року, Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, вкотре хоче застерегти споживачів від маніпуляцій зі знижками цін на товари.

Поради спеціалістів Держпродспоживслужби:   ризики та застороги в період мисливського сезону

Поради спеціалістів Держпродспоживслужби: ризики та застороги в період мисливського сезону

На території області розпочався мисливський сезон. Тож Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області звертає увагу на  небезпеку та ризик споживання м’яса впольованих диких тварин і особливо кабанів без проведення ветеринарно-санітарної експертизи туш.

УВАГА! Грип птиці – загроза птахівництву

УВАГА! Грип птиці – загроза птахівництву

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє, що згідно з офіційною інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (OIE) та Європейського Союзу (через систему нотифікації хвороб тварин – ADNS) на територіях європейських держав, зокрема Королівства Данії, Федеративної Республіки Німеччини, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Королівства Нідерланди, Королівства Швеції зареєстровані випадки на високопатогенний грип птиці.