Оновлено рекомендації для роботи дитячих садочків під час карантину

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про оприлюднення постанови головного державного санітарного лікаря України № 55 від 22.09.2020 р. з новими рекомендаціями щодо роботи дитячих садків в умовах адаптивного карантину.

Щодо експорту яєць та яєчних продуктів до Королівства Саудівської Аравії

Головне управління Держпродспоживслужби в області повідомляє, що Компетентним органом Королівства Саудівської Аравії (SFDA) продовжено акредитацію експорту яєць та яєчних продуктів з України до КСА на підставі ліцензій на імпорт, виданих SFDA місцевим імпортерам.

Щодо експорту равликів

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує, що експорт до ЄС охолоджених, заморожених, у панцирі, приготованих, оброблених, консервованих равликів, призначених для споживання людиною, відбувається з урахуванням Регламенту ЄС № 2019/628, який передбачає відповідно окрему форму сертифіката.

Інформація про результати санітарно-епідеміологічного розслідування спалаху харчового отруєння в їдальні заводу Леоні

22 вересня 2020 року в ТзОВ «Леоні Ваерінг Системс УА ГмбХ», що знаходиться в м. Коломия, вул. І.Шарлая, 55 Коломийського району Івано-Франківської області,  виникло групове харчове отруєння, в результаті якого потерпіло 194 особи (працівники заводу), з них 54 знаходились на стаціонарному лікуванні в лікувальних закладах області.

На Прикарпатті власнику вилучених через спалах африканської чуми свиней відшкодовано збитки

23 серпня 2020 року за результатами лабораторних досліджень Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби було виявлено захворювання африканської чуми свиней, які загинули в особистому селянському господарстві жителя с. Луковець-Журівський на Рогатинщині.

В 2020 році за сприяння Держпродспоживслужби споживачам Івано-Франківщини повернуто 826 тис. грн. за ненадані послуги та товари неналежної якості

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надходять звернення споживачів, щодо порушення умов договору при наданні туристичних послуг.