Держпродспоживслужба Прикарпаття забезпечує контроль за дотриманням вимог січневого посиленого карантину

З метою виконання чинного законодавства, постанов КМУ, доручень та вказівок Держпродспоживслужби, Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській здійснює контроль за виконанням протиепідемічних вимог та обмежень під час дії посиленого карантину,  що встановлений  в державі з 00:00 год. 08 січня 2021 р. до 00:00 год. 25 січня 2021 р.

Встановлено факти невідповідності виробництва та/або обігу харчових продуктів

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області звертає увагу операторів ринку харчових продуктів, зокрема тих, що здійснюють обіг харчових продуктів (заклади оптової та роздрібної торгівлі, заклади громадського харчування (особливо харчування дітей), та споживачів, що згідно з повідомленням ГО «Громадський контроль захисту прав споживачів» в рамках масмедійного проекту «СТОП ФАЛЬСИФІКАТ» та скарги Миронової В.В. встановлено факти невідповідності виробництва та/або обігу харчових продуктів.

Держпродспоживслужба інформує про протиепідемічні та карантинні вимоги під час відвідування гірськолижних курортів

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує: 12.12.2020 р. набрала чинності постанова КМУ від 09.12.2020 р. № 1236 щодо продовження карантину до 28 лютого 2021 року та запровадження посилених карантинних вимог в період  з 8 по 24 січня 2021 року включно.

Результати здійснення державного контролю за дотриманням гігієнічних вимог на прикарпатських бійнях та потужностях з розбирання та обвалювання м’яса

В Івано-Франківській області 53 офіційні ветеринарні лікарі, що наділені відповідними повноваженнями, забезпечують здійснення окремих заходів державного контролю за дотриманням необхідних гігієнічних вимог на 102 потужностях (бійні та потужності з розбирання і обвалювання м’яса).

Фітосанітарними інспекторами Івано-Франківщини обстежено 32090 га сільгоспугідь та 631 га лісових насаджень з метою виявлення карантинних організмів

Протягом 2020 року Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області здійснювало комплекс заходів задля забезпечення фітосанітарної безпеки краю.

Нові обмеження щодо продажу електронних сигарет

В Україні з 01.01.2021 р. заборонили продаж електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах  людям, які не досягли 18 років, на рівні із традиційними тютюновими виробами.

Увага! У курячих крильцях, що експортувалися з Польщі, виявили сальмонелу

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло повідомлення через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 08 січня 2021 року № 2020.5963-fup 3 стосовно виявлення Salmonella (presence/25g) у курячих крильцях, що експортувались з Республіки Польща (виробник: Wipasz Spolka Akcyjna, Olsztyn) до Королівства Данія (трейдер/брокер: Nowaco A/S, Aalborg) та до України (отримувач: ТОВ «Агропобутсервіс», вул. Михайла Грушевського, 77, с. Надичі, Жовківський р-н., Львівська обл., 80371).

Держпродспоживслужба інформує: що чекає на підприємців та громадян в період січневого локдауну

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує: 12.12.2020 р. набрала чинності постанова КМУ від 09.12.2020 р. № 1236 щодо продовження карантину до 28 лютого 2021 року та запровадження локдауну з 8 по 24 січня 2021 року включно.

В 2020 році Держпродспоживслужбою Прикарпаття досліджено понад 510 рекламоносіїв та виявлено 52 порушення законодавства про рекламу

Контроль за дотриманням законодавства про рекламу та захистом прав споживачів реклами на території Івано-Франківської області покладено на сектор з контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту споживачів Головного управління  Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.