Інформація Держпродспоживслужби Івано-Франківщини  з питань протидії  коронавірусу

Інформація Держпродспоживслужби Івано-Франківщини з питань протидії коронавірусу

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за період з 01.02. по 07.02.2021 р. (минулий тиждень) здійснили 1198 моніторингових відвідувань; виявлено 97 порушень (8%), складено 67 протоколів, винесено 52 приписи, направлено 12 листів в органи місцевого самоврядування, 19 – в Національну поліцію.

Огляд судової практики: випадки компенсації моральної шкоди

Огляд судової практики: випадки компенсації моральної шкоди

Заподіяння моральної шкоди та компенсація відповідних немайнових втрат може мати місце як в договірних, так і в деліктних правовідносинах (поза межами існуючих між потерпілим і завдавачем шкоди договірних чи інших правомірних зобов`язальних відносин).

На Івано-Франківщині спеціалісти Держпродспоживслужби сприяли поверненню  споживачу  помилково оплачених коштів за послугу тимчасового розміщення в готелі на одному з курортів Прикарпаття

На Івано-Франківщині спеціалісти Держпродспоживслужби сприяли поверненню споживачу помилково оплачених коштів за послугу тимчасового розміщення в готелі на одному з курортів Прикарпаття

Згідно ст. 14 Закону України «Про  звернення громадян»,  органи державної влади і місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації незалежно від форм власності, об'єднання громадян, посадові особи зобов'язані розглянути пропозиції (зауваження) та повідомити громадянина про результати розгляду.

В Держпродспоживслужбі провели онлайн-семінар із рекламодавцями краю

В Держпродспоживслужбі провели онлайн-семінар із рекламодавцями краю

Семінар був організований 02 лютого 2021 року сектором контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового, законодавства та пробірного контролю Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини.

Огляд судової практики:  споживач має право відмовитись від отримання туристичних послуг у випадку суттєвих змін щодо місця і часу вильоту

Огляд судової практики: споживач має право відмовитись від отримання туристичних послуг у випадку суттєвих змін щодо місця і часу вильоту

Згідно із ч. 10 ст. 20 Закону України «Про туризм» якість туристичних послуг повинна відповідати умовам договору, порядок і способи захисту порушених прав туристів визначаються законодавством про захист прав споживачів.

Інформація Держпродспоживслужби Івано-Франківщини  з питань протидії  коронавірусу

Інформація Держпродспоживслужби Івано-Франківщини з питань протидії коронавірусу

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за минулий тиждень (період з 25 до 31 січня 2021 р.) перевірили  1275 суб’єктів (об’єктів) господарювання.

Лабораторії  Держпродспоживслужби Івано-Франківщини дослідили в 2020 році 2952 проби  питної води

Лабораторії Держпродспоживслужби Івано-Франківщини дослідили в 2020 році 2952 проби питної води

Одним з напрямків діяльності Держпродспоживслужби області є здійснення державного санітарно-епідеміологічного нагляду за станом об’єктів водопостачання та якістю питної води, яка подається споживачам.

В Держпродспоживслужбі Прикарпаття  в 2020 році розглянуто 493 звернення споживачів щодо  порушення їхніх прав

В Держпродспоживслужбі Прикарпаття в 2020 році розглянуто 493 звернення споживачів щодо порушення їхніх прав

Пріоритетом в роботі управління захисту споживачів Головного управління  Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області завжди залишається  розгляд звернень громадян.