Фото без описуГоловне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області   нагадує громадянам та представникам бізнесу: у зв’язку із  надзвичайно напруженою епідемічною ситуацією щодо розповсюдження респіраторного захворювання COVID-19,   на всій території області від 26 лютого 2021 року діють обмеження червоного рівня епідемічної небезпеки, згідно рішення Державної комісія з питань ТЕБ та НС  та  постанови КМУ від 9 грудня 2020 року № 1236 (зі змінами).

На виконання вказаних рішень Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області спільно з органами Національної поліції працюють в посиленому режимі: проводиться щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання карантинних обмежень та норм,  роз’яснювальна робота.

Крім мобільних робочих груп, що уже звично працюють в області, додатково створено робочі групи, які забезпечують контроль за діяльністю закладів громадського харчування  на гірськолижному курорті «Буковель».

Перевірки триватимуть до закінчення карантину.

 

Тож, нагадуємо, що у всіх районах та всіх населених пунктах Івано-Франківщини  заборонено:

> перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;

> приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос і закладів громадського харчування в аеропортах;

>  приймання відвідувачів в інших закладах розважальної діяльності;

> робота закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях з 11-ї години до 6-ї години наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів;

>  діяльність непродовольчих ринків;

> діяльність суб’єктів господарювання, які обслуговують відвідувачів, у яких:

- не нанесено маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менш як 1,5 метра;

- не забезпечено працівників засобами індивідуального захисту, зокрема захисними масками або респіраторами, та не здійснюється належний контроль за їх використанням;

- обслуговуються покупці без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема захисних масок або респіраторів, які закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, за винятком обслуговування за межами будівлі суб’єкта господарювання (через вікна видачі, тераси тощо);

- не забезпечується централізований збір використаних засобів індивідуального захисту в окремі контейнери (урни);

> проведення дискотек, робота розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо.

 

Закликаємо краян та суб’єктів господарювання до суворого дотримання встановлених санітарно-епідемічних обмежень.