В Бурштині проведено семінар із представниками територіальних громад, медичних працівників, закладів освіти та громадського харчування

26 серпня 2021 року спеціалістами Галицького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проведено семінар-навчання із фахівцями відділу освіти Бурштинської міської ради, керівниками, медичними працівниками та працівниками харчоблоків закладів освіти Бурштинської міської територіальної громади.

Припинено обіг небезпечного морозива!!!

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує операторів ринку харчових продуктів та споживачів про проведені Держпродспоживслужбою заходи щодо припинення обігу невідповідної продукції – морозива, у виробництві якого використовувався стабілізатор Lygomme (05 серпня 2021 на сайті Головного управління було розміщено інформацію щодо надходження інформаційних повідомлень через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 27 липня 2021 року № 2021.3976 та від 30 липня 2021 року № 2021.3976-fup2 стосовно виявлення несанкціонованої речовини етиленоксид в стабілізаторі Lygomme, що використовувався у виробництві морозива, що експортувався з Франції (виробник: Mars Wrigley Comfeetionery, Steinbourg) до України (отримувач: ТОВ «ТОРГОВА ФІРМА «РУДЬ», вул. Тваринників,8,с. Шпитьки, Бучанський район, Київська область, 08122).

Реформування шкільного харчування: нове меню, форми обслуговування, модернізація харчоблоків

25 серпня 2021 року працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області прийняли участь у розширеній нараді Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради з питань реформування шкільного харчування.

До уваги споживачів та операторів ринку харчових продуктів !

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про отримання інформаційних повідомлень через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 24 серпня 2021 року № 2021.4341-fup2 та від 25 серпня 2021 року  № 2021.4322-fup1 стосовно виявлення несанкціонованого новітнього харчового продукту (горіх бетель) з Пакистану (M. Manzoor & Co та Saroja Traders) через Італію (імпортер: Raja Whole Sale Co) до України (отримувач: Ахмед Ахсан, просп. Маяковського 81/11, кв. 253, м. Київ, 03141).

До уваги споживачів та операторів ринку харчових продуктів !

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 19 серпня 2021 року № 2021.4442 стосовно виявлення несанкціонованої речовини оксиду етилену в гуаровій камеді (постачальник: Abafoods, Badia polesine), що використовувалась в харчових продуктах бренд «BJORG» (оптовик: Bjorg Bonneterre et Compagnie, Saint-Genis-Laval) та експортувалась до України (отримувач: ТОВ «ТС Плюс», вул. Краснова, 27, м. Київ, 03115).

Проведення оздоровлення дітей під контролем Держпродспоживслужби

Період літніх канікул як для батьків, так і для дітей був сповнений не лише новими відкриттями, а й тривогами. Адже батьки зацікавлені в тому, щоб відпочинок дітей у закладах оздоровлення був, насамперед, безпечним, комфортним, аби вони поповнили сили, отримали нові позитивні враження та незабутні емоції перед початком нового навчального року.

Держпродспоживслужба закликає дотримуватись карантинних обмежень під час масових заходів

Минуло два місяці, як Прикарпаття живе в умовах послаблених карантинних обмежень, пов’язаних із недопущенням поширення коронавірусної інфекції, які передбачені для «зеленого» рівня епідемічної небезпеки.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області застерігає жителів краю: кількість харчових отруєнь та захворювань, пов’язаних із вживанням харчових продуктів, суттєво зростає саме влітку.

Адже спека створює ідеальні умови для поширення збудників, що викликають захворювання на кишкові інфекції. Ці збудники найчастіше потрапляють до організму через брудні руки, а також  із неякісними або зіпсованими продуктами  харчування.

Повідомлення системи RASFF: небезпечний силіконовий посуд для дітей, що експортувався з Китаю

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 27.07.2021 № 2021.3589 fup4 стосовно виявлення міграції легких органічних компонентів (1,6%) з силіконового посуду для дітей, що експортувався з Китаю (виробник: Shen|hen Kean Silikone Product Co. Ltd. Shen|hen) через Данію (вантажовідправник: FB Trading ApS Hinncrup) до України (отримувач: ФОП Кравченко Владислав, вул. Героїв України 77, кв. 50 м. Світловодськ Кіровоградської обл., 27500).

Повідомлення системи RASFF: оксид етилену у харчовій добавці, що експортувалась з Фінляндії

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 12.08.2021 № 2021.41304 стосовно виявлення несанкціонованої речовини оксиду етилену (сума 2 – СЕ та ЕО, виражена як ЕО: 11,8 мг/кг – промеле) у харчовій добавці, що експортувалась з Фінляндії (виробник: Hankintatukku Arno Latvus OY, Helsinki) до України (отримувач: ТОВ «Лотус», пр. М. Бажана 10, оф. 9Б, м. Київ, 02140).