Представники Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області прийняли участь у нараді на тему: "Налагодження роботи у перехідний період та нові норми харчування у закладах дошкільної освіти"

9 вересня на базі Ліцею №21 відбулася нарада керівників закладів дошкільної освіти Івано-Франківської міської територіальної громади.

На Прикарпатті відбулася пероральна вакцинація диких м'ясоїдних тварин проти сказу.

На території області в період з 08.09.2021 по 11.09.2021 року, відповідно до виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин в області на 2021 рік, проведена осіння кампанія з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу. Приманки з вакциною розповсюджували шляхом розкидання авіатранспортом на території лісових та польових угідь, поза межами населених пунктів. Всього розкинуто 307,1 тис. приманок на території 12,284 тис. км².

Представники Головного управління взяли участь у вебінарі на тему "Комплексний підхід до контролю над тютюном та заходи забезпечення виконання вимог законодавства. Новітні нікотинові та тютюнові вироби у контексті загальної політики контролю над тют

07 вересня 2021 року керівництво Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області прийняло участь у вебінарі на тему "Виконання законодавства України у сфері контролю над тютюном", у якому взяли участь заступник Міністра охорони здоров’я України – головний державний санітарний лікар України І.Кузін, експерти ВООЗ, представники Держпродспоживслужби в т.ч. сектору контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю.

Щодо випадку АЧС Харківській області

Відповідно до інформації Держпродспоживслужби в Харківській області 02.09.2021 року на території НПП «Слобожанський» (квартал 75 та квартал 81), Краснокутської селищної ради, Богодухівського району Харківської області виявлено 9 трупів домашніх свиней віком 6-8 місяців і зареєстровано АСЧ відповідно до звіту про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Полтавській області від 02.09.2021 № 002369 п.м./21.

До уваги споживачів та операторів ринку харчових продуктів !

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надійшли інформаційні повідомлення системи швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів RASFF від 31 серпня 2021 року № 2021.4355 та № 2021.4355-fup9 стосовно вилучення йогуртів з Італії (виробник: Granarolo SpA. Vernate (MI)), що містять камедь рожкового дерева, яка перевищує MRL  для оксиду етилену та експортувались до України (місце доставки: ТОВ "Дистрибюційна-логістична компанія "Пілот", пров. Володимира Усенко, 2, м.Харків , 61093).

Увага - сказ!

За результатами Івано-Франківської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби встановлено сказ собаки в с. Томашівці Войнилівської територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області (звіт про результати дослідження патматеріалу від 01.09.2021 року № 002250 п.м./21).

В господарстві на Прикарпатті запроваджено карантинний режим по західному кукурудзяному жуку

Спеціалістами управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в області під час здійснення фітосанітарного моніторингу посівів кукурудзи в Івано-Франківській області за допомогою феромонних пасток виявлено карантинного шкідника – західного кукурудзяного жука.

Спеціалісти Снятинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області взяли участь в конференції педагогічних працівників Снятинської ТГ

30 серпня 2021 року спеціалісти Снятинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, взяли участь в роботі конференції педагогічних працівників Снятинської територіальної громади, в порядок денний якої були включені питання  які входять в сферу Держпродспоживслужби,  зокрема:

Щодо випадку АЧС в Запорізькій області

Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області від 27.08.2021 року було зареєстровано один випадок захворювання на африканську чуму свиней (АЧС), за адресою: вул. Аграрна, 30, м.Молочанськ, Пологівського району (Токмацького району), звіт про результати дослідження патологічного матеріалу № 001437 п.м./21 від 27.08.2021 Дніпропетровської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, за результатом звіту виділено ДНК-вірус африканської чуми свиней.

Шкільні лінійки на Прикарпатті: якими вони будуть, які правила та обмеження діють для учнів 1 вересня

Незабаром в області пролунають шкільні дзвоники, сповіщаючи про початок нового навчального року. Новий навчальний рік в школах розпочнеться в традиційному форматі - у День знань учні підуть до навчальних закладів. За кілька тижнів до початку нового навчального року у Міносвіти спростували чутки про те, що через пандемію коронавірусу заняття розпочнуться пізніше чи дистанційно. За словами очільник Міносвіти Сергія Шкарлета, школярі підуть до шкіл «у повноформатному режимі». А от формат шкільних лінійок 1 вересня 2021 року може варіюватися. Це рішення приймає адміністрація кожної школи на власний розсуд — як обирає і формат проведення свята Першого дзвоника. Утім, в Міносвіти дозволили проводити лінійки 1 вересня 2021, тож швидше за все, у більшості шкіл області День знань відсвяткують за тим чи іншим сценарієм. За умов зеленого рівеня епідемічної небезпеки (нині це вся Україна) освітній процес розпочнеться без будь-яких карантинних обмежень - лише з тими карантинними правилами, які дійсні для всіх громадських закладів.