Повідомлення RASFF щодо виявлення невідповідної продукції

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано- Франківській області надійшло інформаційне повідомлення  системи швидкого оповіщення щодо  харчових  продуктів та кормів  RASFF від 06.10.2021 р. № 2021.5290-fup4 стосовно замороженої випічки з використанням рідких дріжджів, в яких перевищено максимально допустимий рівень для етилен оксиду (виробник: SC La Lorrain SRL.Campia – Furril), що експортувалася з Румунії до України (отримувач ТОВ «АТБ маркет»).

Повідомлення RASFF щодо виявлення невідповідної продукції

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано- Франківській області надійшло  інформаційне  повідомлення  системи швидкого оповіщення та кормів  RASFF від 06.10.2021 р.  № 2021.5107-fup1 стосовно несанкціонованого використання сировини злакових культур при виготовленні пластикових ланч-боксів, що експортувалися з Китаю (виробник: Xiamen Keystar Trading Co.LTD) через Польщу до України (отримувач: ТОВ «Дарума Україна», вул. Левандовська,3В м.Київ).

СИБІРКА: що необхідно знати

За повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, на території зоокутка парку «Топільче» комунального підприємства «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя» (м. Тернопіль), загинув поні.  За результатами лабораторних досліджень Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (місто Київ) 04.10.2021 підтверджено захворювання на сибірку.

Повідомлення RASFF щодо виявлення несанкціонованої речовини оксиду етилену в ксантановій камеді

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області доводить до відома про отримання інформаційного повідомлення системи RASFF  від 04.10.2021 р. № 2021.5286-fup2  щодо виявлення   несанкціонованої речовини оксиду етилену в ксантановій камеді з Китаю, що використовувалась у продукції (виробник: Lesaffre Austria AG, Wiener Neudorf) та експортувалася з Австрії до України (отримувач: ТОВ «Лесаффр Україна», вул. Бориспільська 9, буд. 91, м. Київ, 02099).

Небезпечний шкідник – вузькозлатка ясенева смарагдова – атакує ліси України

Вузькозлатка ясенева смарагдова Agrilus planipennis (в деяких наукових джерелах – ясенева смарагдова златка) є небезпечним карантинним шкідником, який завдає величезної шкоди ясеневим насадженням і природним ясеневим лісам.

Держпродспоживслужба нагадує про необхідність дотримання вимог біобезпеки під час осінньої міграції птахів

За останні роки в Європі ускладнилась епізоотична ситуація щодо грипу птиці. Спалахи захворювання реєструються у переважній більшості країн, у тому числі, тих, що межують з Україною.

Про загрозу пошкодження посівів сільгоспкультур мишоподібними гризунами

Через сприятливі погодні умови та наявність достатньої кормової бази, створюються умови для зростання щільності і популяції мишоподібних гризунів, які зосереджуються на неорних землях, пасовищах, у лісосмугах, а також там, де є  добра кормова база (площі після збирання зернових культур та багаторічних трав). Середня чисельність нір на полях становить від поодиноких до трьох жилих колоній на гектар.