ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБА
- Новини
- ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБА
Експорт товарів до Ізраїлю збільшився на 14 відсотків
Двостороння торгівля з Ізраїлем зростає. За 10 місяців 2021 року експорт товарів з України до Ізраїлю збільшився 14%, а імпорт товарів зріс на 12%. На цьому наголосила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час розмови з Надзвичайним та Повноважним послом Держави Ізраїль в Україні Міхаелем Бродським.
Держпродспоживслужба Прикарпаття попередила обрахунок споживачів послуг з централізованого водопостачання на понад 1 млн. грн.
На виконання «Регіональної інформаційно-освітньої програми для посадових осіб територіальних громад в Івано-Франківській області» працівники сектору контролю за регульованими цінами провели 20 нарад у форматі «круглих столів» за участі представників 57 територіальних громад області з питань дотримання законодавства щодо порядку формування та встановлення державних регульованих цін.
«Готуємо смачно та корисно!» - на базі Калуського ВПУ № 7 проведено семінар-майстер-клас
22 грудня 2021 року на базі Калуського ВПУ № 7 управлінням освіти Калуської міської ради за участю спеціалістів Калуського міського та районного управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області та викладачів професійно-теоретичної підготовки кухарів ВПУ №7 проведено семінар-майстер-клас з директорами та кухарами закладів загальної середньої освіти Калуської територіальної громади, а також підприємцями-організаторами харчування з питань розробки та впровадження нового примірного чотиритижневого меню.
Уряд затвердив мінімальні ціни на пластикові пакети
Уряд встановив мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети. Відповідне рішення було ухвалене 20 грудня 2021 на засіданні Уряду. Воно вступає в дію з 1 лютого 2022 року.
Уряд затвердив мінімальні ціни на пластикові пакети
Уряд встановив мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети. Відповідне рішення було ухвалене 20 грудня 2021 на засіданні Уряду. Воно вступає в дію з 1 лютого 2022 року.
З нового року змінюється харчування дітей в закладах освіти
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє, що з 01.01.2022 р. вступає в дію постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».
Аграрний комітет підтримав заборону пальмової олії у харчових продуктах
Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на засіданні в середу, 15 грудня 2021 року, підтримав законопроект № 5148 «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, що споживаються дітьми» та рекомендував Верховній Раді України прийняти зазначений проект у другому читанні та в цілому.
Як обрати якісні та безпечні харчові продукти до святкового столу: Держпродспоживслужба Прикарпаття рекомендує
Наближаються Новорічні та Різдвяні свята, і господині вже починають складати меню та закуповувати харчові продукти. На сьогодні маємо різноманітний їх вибір. До продуктових магазинів, на сільськогосподарські ринки завозяться продукти у значно більших, ніж зазвичай, обсягах та проводяться улюблені багатьма розпродажі і святкові акції. Як розібратися у їх великому асортименті, як обрати якісні та безпечні харчові продукти до святкового столу та запобігти харчовим отруєнням?
Прийнято законопроект, що посилює захист українців від шкідливого впливу тютюнових виробів
16 грудня 2021 року Верховна Рада України ухвалила законопроект № 4358 «Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну». Документ посилює захист українців, особливо дітей та молоді, від шкідливого впливу тютюнових виробів і приводить українське антитютюнове законодавство у відповідність до Директиви № 2014/40/ЄС.
Для представників територіальних громад Івано-Франківського району провели семінар з питань складання перспективного сезонного меню у дошкільних закладах
На базі Тисменицького управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області 15 грудня 2021 року відбувся семінар на тему «Методична допомога при складанні та погодженні перспективного сезонного меню у закладах дошкільної освіти у відповідності до постанови КМУ від 24.03.2021 р. № 305».