З нового року змінюється харчування дітей в закладах освіти

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє, що з  01.01.2022 р. вступає в дію постанова Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». 

Аграрний комітет підтримав заборону пальмової олії у харчових продуктах

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики на засіданні в середу, 15 грудня 2021 року, підтримав законопроект № 5148 «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення якості харчових продуктів, що споживаються дітьми» та рекомендував Верховній Раді України прийняти зазначений проект у другому читанні та в цілому. 

Як обрати якісні та безпечні харчові продукти до святкового столу: Держпродспоживслужба Прикарпаття рекомендує

Наближаються Новорічні та Різдвяні свята, і господині вже починають складати меню та закуповувати харчові продукти. На сьогодні маємо різноманітний їх вибір. До продуктових магазинів, на сільськогосподарські ринки завозяться продукти у значно більших, ніж зазвичай, обсягах та проводяться улюблені багатьма розпродажі і святкові акції. Як розібратися у їх великому асортименті, як обрати якісні та безпечні харчові продукти до святкового столу та запобігти харчовим отруєнням?

Прийнято законопроект, що посилює захист українців від шкідливого впливу тютюнових виробів

16 грудня 2021 року Верховна Рада України ухвалила законопроект № 4358 «Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну». Документ посилює захист українців, особливо дітей та молоді, від шкідливого впливу тютюнових виробів і приводить українське антитютюнове законодавство у відповідність до Директиви № 2014/40/ЄС.

Для представників територіальних громад Івано-Франківського району провели семінар з питань складання перспективного сезонного меню у дошкільних закладах

На базі Тисменицького управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Івано-Франківській області 15 грудня 2021 року  відбувся  семінар на тему «Методична допомога при складанні та погодженні перспективного сезонного меню у закладах дошкільної освіти у відповідності до постанови КМУ від 24.03.2021 р. № 305».

Що необхідно знати покупцю при виборі новорічних прикрас

Новорічні та Різдвяні свята важко уявити собі без розкішної ялинки, красивих гірлянд на вікнах та стінах, сніжинок, торбинок для подарунків та інших атрибутів. Саме вони створюють святкову атмосферу, дарують відчуття казки. Красиві якісні новорічні іграшки служать протягом років, тому якщо ви вирішили оновити домашні запаси новинками, варто купляти вироби у перевірених продавців.

Черговий спалах африканської чуми свиней в Чернівецькій області

Відповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, в особистому підсобному господарстві с. Опришени Чернівецького району Чернівецької області  зареєстровано спалах африканської чуми свиней, при досліджені патологічного матеріалу від загиблих свійських свиней (2 голови); звіт про результати дослідження Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби від 14.12.2021 № 003340 п.м./21.

Як правильно обрати новорічну ялинку

Новорічні свята вже не за горами, а це означає, що незабаром українці будуть вибирати один з головних елементів свята – ялинку. Згідно проведених опитувань, майже 80% українців мають намір поставити новорічну ялинку вдома: 40% живу і 38% – штучну.

В Снятинській та Коломийській громадах обговорили питання організації харчування в освітніх закладах

14-15 грудня 2021 року спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини проведено два семінари з питань організації харчування в закладах освіти та складання чотиритижневого  перспективного сезонного меню.