Повідомлення RASFF щодо виявлення невідповідної продукції

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надійшло  інформаційне  повідомлення  системи швидкого оповіщення щодо  харчових  продуктів та кормів  RASFF від 28.12.2021 р. № 2021.5998-fup5 стосовно несанкціонованого використання лігноцелюлози у кружках, що експортувалися зі Швеції (постачальник: Espresso Gear.Billdal) до України (отримувач: ТОВ «Бюро Вин», вул. Мечнікова, 9, м.Київ, 01021).

Відбулась робоча зустріч представників Держпродспоживслужби та Івано-Франківської митниці

05 січня 2022 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області взяли участь у робочій зустрічі  на тему: «Державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції». Захід відбувся за участі представників Івано-Франківської митниці та органів ринкового нагляду області.

До уваги суб’єктів господарювання: розширено перелік товарів, що мають істотну соціальну значущість

Кабінет Міністрів України  постановою від 30 грудня 2021 р. № 1432 додав у перелік товарів, що мають істотну соціальну значущість, батон та  соняшникову олію. Тепер компанії, котрі продають ці товари, мають заздалегідь декларувати подорожчання.

Черговий випадок сказу в Івано-Франківській області

Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено сказ лисиці, яка проникла на територію особистого селянського господарства громадянина с. Іванівці Коломийської ОТГ Коломийського району Івано-Франківської області.

Інформація щодо підготовки закладів освіти до харчування згідно нових норм та меню

З метою ефективного впровадження нових норм харчування у закладах освіти області, управління та відділи Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області в грудні 2021 року провели 81 тематичну зустріч, навчання та семінари для відповідальних осіб територіальних громад області стосовно змін у організації харчування дітей у закладах освіти.

Держпродспоживслужба назвала пріоритети для відкриття нових експортних ринків

У 2021 році МЗС і Держпродспоживслужба відкрили або відновили доступ на іноземні ринки для 81 групи українських товарів у 21 країні світу. За кожним із таких рішень стоїть запит бізнесу та величезна робота багатьох спеціалістів, яка іноді може проводитися роками. Про це написала Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька у своїй колонці на сайті «Економічна правда».

Експорт товарів до Ізраїлю збільшився на 14 відсотків

Двостороння торгівля з Ізраїлем зростає. За 10 місяців 2021 року експорт товарів з України до Ізраїлю збільшився 14%, а імпорт товарів зріс на 12%. На цьому наголосила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час розмови з Надзвичайним та Повноважним послом Держави Ізраїль в Україні Міхаелем Бродським.

Держпродспоживслужба Прикарпаття попередила обрахунок споживачів послуг з централізованого водопостачання на понад 1 млн. грн.

На виконання «Регіональної  інформаційно-освітньої програми для посадових осіб територіальних громад в Івано-Франківській області» працівники сектору контролю за регульованими цінами провели 20 нарад у форматі «круглих столів» за участі представників 57 територіальних громад області з питань дотримання законодавства щодо порядку формування та встановлення державних регульованих цін.

«Готуємо смачно та корисно!» - на базі Калуського ВПУ № 7 проведено семінар-майстер-клас

22 грудня 2021 року на базі Калуського ВПУ № 7 управлінням освіти Калуської міської ради за участю спеціалістів Калуського міського та районного управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області та викладачів професійно-теоретичної підготовки кухарів ВПУ №7 проведено семінар-майстер-клас з директорами та кухарами закладів загальної середньої освіти Калуської територіальної громади, а також підприємцями-організаторами харчування з питань розробки та впровадження  нового примірного чотиритижневого меню.