Повідомлення RASFF щодо виявлення невідповідної продукції

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано- Франківській області надійшло  інформаційне  повідомлення  системи швидкого оповіщення щодо  харчових  продуктів та кормів  RASFF від 10.01.2022 р. № 2021.6065-fup4 стосовно виявлення міграції первинних ароматичних амінів у ложках (шумівках), що експортувалися з Китаю                         (експортер: Guangdong Eka Indastrial Investment CO. LTD Unit 1201 Block E Poly World Trade Center) через Францію до України (отримувач: «АШАН Україна», S95- Бориспіль).

«?Україна не повинна відставати від ЄС у ставленні до використання пестицидів, харчових добавок та добрив»?, - Владислава Магалецька

Європейський Союз провадить політику більш пильного відношення до використання пестицидів, харчових добавок та добрив. Україна має не відставати від ЄС у цьому питанні. Про це зазначила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька у коментарі виданню liga.net.

В Городенківській громаді проведено семінар з питань організації шкільного харчування

13 січня 2022 року фахівці Городенківського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області спільно з представниками відділу освіти провели семінар-нараду для керівників закладів середньої освіти та відповідальних за харчування в освітніх закладах Городенківської територіальної громади.

Черговий випадок сказу в Косівському районі

Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено сказ лисиці на території мисливського угіддя с. Пістинь Косівської ОТГ Косівського району Івано-Франківської області.

В новому році – нове шкільне харчування

11 січня 2022 року відбулася щотижнева нарада з керівниками структурних підрозділів Івано-Франківської ОДА, головами РДА і територіальних громад, яку провела голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук.

Урядом запроваджено державне регулювання цін на деякі продукти харчування

12 січня 2022 року Уряд прийняв постанову № 1 «Про внесення зміни до пункту 414 постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236», якою запровадив граничний рівень торговельної надбавки не вище 10% на деякі продукти харчування.

В Заболотівськй громаді проведено нараду з питань забезпечення населення якісною та безпечною питною водою

11 січня 2022 року спеціалісти Снятинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели нараду з керівництвом Заболотівської територіальної громади та КП «Заболотівський водоканал» з питань  забезпечення населення якісною та безпечною для здоров’я людей питною водою  (захід відбувся на виконання протоколу засідання Державної комісії з питань ТЕБіНС  від 13.12.21 № 48 та доручення Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області від 04.01.22 № ВН-05/2).

Повідомлення RASFF щодо виявлення небезпечної продукції

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надійшло інформаційне  повідомлення системи швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 23 грудня 2021 року № 2021.7114 стосовно перевищеного вмісту афлатоксинів  групи В1 в шкаралупі смажених фісташків, що експортувалися з Туреччини (виробник: Alagozler Gida Paz.San.Ve Tic IthIhr Turz.Ltd.Sti; експортер  MalatyaPazariKuruyemiscilik Sanaui ve Ticaret A.S.) через Болгарію до України (отримувач: ТОВ « Океан Компані Трецйд» м. Київ).

На порозі «червоної зони»

Станом на 20 січня в Україні в «помаранчевій» зоні епідемічної небезпеки  перебувають сім областей: Львівська, Рівненська, Сумська, Чернівецька, Тернопільська, Житомирська та Івано-Франківська.

Інформація Держпродспоживслужби Івано-Франківщини з питань протидії коронавірусу

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області продовжує щоденний моніторинг дотримання протиепідемічних заходів шляхом проведення раптових перевірок на підконтрольних об’єктах.