Туристичні поїздки в умовах карантину: застереження спеціалістів Держпродспоживслужби

У зв’язку зі стрімким поширенням захворювання COVID-19, спричиненого коронавірусом SARS-CoV-2,  були введені карантинні заходи та обмеження, які стосуються як перетину державного кордону, так і переміщення всередині країни. В першу чергу такі обмеження вплинули на індустрію туризму.

Держпродспоживслужба Прикарпаття розробила методичні рекомендації щодо роботи органів державної влади та місцевого самоврядування в умовах карантинних обмежень

З метою ознайомлення посадових осіб органів державної влади, місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання та громадян з діючими вимогами щодо дотримання протиепідемічних правил та карантинних обмежень, Головне управління Держпродспоживслужби в Івано–Франківській області розробило  методичні рекомендації щодо роботи органів державної влади та місцевого самоврядування в умовах карантинних обмежень по запобіганню розповсюдження коронавірусної хвороби (COVID-19) в Івано-Франківської області.

На Івано-Франківщині локалізують випадок сказу

Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено сказ кота, який належав громадянину  села Підлісся Загвіздянської ОТГ Івано-Франківського району Івано-Франківської області.

Повідомлення RASFF щодо виявлення несанкціонованої речовини, що використовувалась в харчовій добавці

До  Головного  управління  Держпродспоживслужби в  Івано-Франківській  області  надійшло  інформаційне  повідомлення  системи швидкого оповіщення щодо  харчових  продуктів та кормів  RASFF від 28.10.2021 р.  № 2021.5147-fup 29  стосовно виявлення  несанкціонованої  речовини оксиду етилену  в порошку  екстракту  гарцинії  камбоджійської, що використовувалась у харчовій добавці «Ostro Vit Контроль апетиту, 60 капсул» та експортувалась з Польщі (Fitness Trading Robert Szulborski, Zambrow) до України (отримувач: ФОП Бутко О.М., вул. Борщагівська,4А, кВ.74, м.Київ).

Інформація Держпродспоживслужби Івано-Франківщини з питань протидії коронавірусу

З моменту встановлення на Прикарпатті «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення коронавірусної інфекції – протягом вихідних днів 30-31 жовтня 2021 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області здійснили 932 моніторингових відвідування (раптові перевірки), виявили 71 порушення (8%), склали 41 протокол, надали 42 пропозиції.

З 30 жовтня на Івано-Франківщині встановлено «червоний» рівень епіднебезпеки

27 жовтня 2021 року на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалено рішення про встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки на території семи областей з 00:00 год. 30 жовтня 2021 року.

Інформація Держпродспоживслужби Івано-Франківщини з питань протидії коронавірусу

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за період з 18 до 24 жовтня 2021 року (із врахуванням вихідних днів) здійснили 1289 моніторингових відвідувань, виявили 151 порушення (12%), склали 100 протоколів, надали 73 пропозиції.

Основні правила зберігання насіння сільськогосподарських культур

 Дотримання умов зберігання посівного матеріалу є одним із важливих чинників, що сприяють досягненню добрих врожаїв.   Насіння до сівби потрібно зберігати в умовах, які б забезпечили його високу схожість, енергію проростання, здатність дати здорову високопродуктивну рослину.

Із керівниками закладів громадського харчування Городенківщини обговорено питання дотримання протиепідемічних норм

21 жовтня 2021 року спеціалістами Городенківського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проведено семінар-нараду із керівниками закладів громадського харчування Городенківської територіальної громади.

Фальсифікація меду: ознаки і методи виявлення

Мед – це не просто смачний, але і дуже корисний продукт. Справжня його цінність криється у речовині натурального походження. Але для отримання великої кількості натурального продукту потрібні значні витрати. Тому недобросовісні торговці дуже часто вдаються до фальсифікації меду. Звичайний споживач розпізнати підробку не завжди здатний. Тож придбати справжній корисний продукт – справа зовсім не проста.