В Держпродспоживслужбі під час онлайн-семінару обговорили питання дотримання законодавства у сфері реклами

29 червня 2022 року фахівцями управлінням захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в  Івано-Франківській області проведено онлайн-семінар на тему: «Особливості рекламування деяких видів товару, контроль та відповідальність». Участь у семінарі взяли рекламодавці, виробники та розповсюджувачі реклами області.

Т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Анатолій Вовнюк з робочою поїздкою відвідав Прикарпаття

В рамках візиту 28 червня 2022 року Анатолій Вовнюк взяв участь в нараді з головою Івано-Франківської ОВА Світланою Онищук, заступниками голови Вадимом Созоником та Богданом Футерком, а також  начальником Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Романом Гурським. 

Профілактика отруєнь дикорослими рослинами

Гострі отруєння рослинами на Прикарпатті трапляються зазвичай у теплу пору року серед туристів, які вживають незнайомі рослини в їжу, або серед дітей, які відпочивають у літніх таборах, на дачах.

Держпродспоживслужба застерігає від отруєнь грибами

Грибний сезон на Прикарпатті розпочато. В лісах області почали з’являтися перші літні гриби. На жаль, щороку в нашій області реєструються один-два десятки випадків отруєнь грибами, з них окремі випадки закінчуються смертю. Особливо сумно те, що часто трапляються випадки отруєнь грибами серед дітей, інколи навіть малолітніх.

Рекомендації щодо профілактики харчових отруєнь в літню пору

Літо – це можливість розширити раціон вживання різноманітних фруктів і овочів, наситити організм вітамінами. Разом з тим, влітку збільшується ризик виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб.  Адже спека створює ідеальні умови для поширення збудників, що викликають захворювання на кишкові інфекції. В організм здорової людини збудники гострих кишкових інфекцій потрапляють із забрудненими харчовими продуктами та питною водою, а також через брудні руки при недотриманні правил особистої гігієни

В Тлумацькій громаді – випадок сказу кота

Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області встановлено сказ кота (вік 3 роки), який належав громадянину с. Петрилів Тлумацької міської громади Івано-Франківського району Івано-Франківської області.

На Прикарпатті радіаційний фон в нормі

За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно з фахівцями  Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, в місті Івано-Франківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.