На Київщині зареєстровано випадок сибірки

Відповідно до інформації «Про виділення збудника сибірки» Головного управління Держпрод-споживслужби в Київській області, в фермерському господарстві «Лукачівка ЕКО» с. Вільховець Обухівського району Київської області підтверджено діагноз сибірка дрібної рогатої худоби (коза).

Радіаційний фон та радіологічні показники у харчових продуктах на Прикарпатті

За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно з фахівцями Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, в м. Івано-Фраківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.

На Прикарпатті виявлено карантинного шкідника – західного кукурудзяного жука

При здійсненні фітосанітарного моніторингу сільськогосподарських угідь з метою встановлення фітосанітарного стану території області, у вересні 2022 року фітосанітарними інспекторами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області виявлено карантинного шкідника – західного кукурудзяного жука (Diabrotica virgifera virgifera Le Conte).

Фітосанітарні інспектори Держпродспоживслужби Івано-Франківщини вдвічі збільшили обсяги проведення фітосанітарних процедур під час дії воєнного стану

Після повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України морські порти в південних областях були заблоковані ворогом і країна стикнулась із неможливістю вивезення сільськогосподарської продукції морем.

радіаційний фон та радіологічні показники у харчових продуктах на Прикарпатті

За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно з фахівцями Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, в м. Івано-Франківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.

Повідомлення RASFF стосовно виявлення гістаміну в тунці, що експортувався з Іспанії

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надійшло інформаційне  повідомлення системи швидкого оповіщення щодо  харчових  продуктів та кормів (RASFF) від 01.09.2022 р. № 2022.4907-fup 10 стосовно виявлення гістаміну в тунці, що експортувався з Іспанії (експортер: Frime S.A.U., Spain) до України (імпортер: ТОВ «ОДІСЕЙ ЛЮКС», вул. Київська 19-А, м. Вишневе, Київська область, 08132).

Генетично модифіковані сорти рослин та порядок їх використання в Україні

Генетично модифікований організм (ГМО) – це будь-який організм, у якому генетичний матеріал був змінений за допомогою штучних прийомів переносу генів, які не відбуваються у природних умовах. 

радіаційний фон та радіологічні показники у харчових продуктах на прикарпатті

За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно з фахівцями  Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, в м. Івано-Фраківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.

Посіви озимого ріпаку під загрозою !!!

За даними моніторингу, проведеного спеціалістами управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби Прикарпаття, на посівах озимого ріпаку спостерігається осередкове заселення рослин ріпаковим пильщиком, що відомий за назвою ріпаковий трач.