До уваги суб’єктів господарювання: покроковий шлях для здійснення експорту/імпорту/транзиту продукції до країн Європейського Союзу

До уваги суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність пов’язану з обігом харчових продуктів, побічних продуктів тваринного походження не призначених для споживання людиною, а також пов’язану з рослинами, продукцією рослинного походження та сільськогосподарською технікою, між Україною та країнами Європейського Союзу в режимах експорту, імпорту, транзиту.

Запрацював новий Реєстр програми реімбурсації «Доступні ліки»

Державна програма «Доступні ліки» продовжує діяти в період воєнного стану. Більш того, кількість лікарських засобів, які українці сьогодні можуть придбати безкоштовно або з певною доплатою, зростає. 

Повідомлення RASFF стосовно виявлення перевищення допустимого рівня кадмію у замороженому міксі морепродуктів, що експортувався з Литовської Республіки

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 18.02.2023 №2023.1192, стосовно виявлення перевищення допустимого рівня кадмію у замороженому міксі морепродуктів (виробник: Zejiang Zhoufu food Co. LTD, China), що експортувався з Литовської Республіки (відправник: UAB «Plunges kooperatine prekyba», Lithuania) до України (одержувач: ТзОВ «ВІЧУНАЙ-УКРАЇНА», вул. Солом´янська, 3, офіс 6, м. Київ, 03110).

На Прикарпатті триває моніторинг пекарень та хлібокомбінатів

Минулого тижня спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини розпочали проведення моніторингу об’єктів, що здійснюють виробництво та реалізацію харчових продуктів рослинного походження, зокрема пекарень, хлібокомбінатів (заводів).

Спеціалісти Держпродспоживслужби та ЦНАПів обговорили питання надання якісних адміністративних послуг

03 березня 2023 року спеціалісти Долинського відділу Калуського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели зустріч із фахівцями центрів надання адміністративних послуг Долинської міської, Вигодської селищної та Витвицької  сільської  громад з метою напрацювання механізму взаємодії для надання якісних адміністративних послуг операторам ринку.

В двох селах на Калущині з метою ліквідації сказу вакцинують усіх домашніх та сільськогосподарських тварин

На територіях населених пунктів Довгий Войнилів та Перекоси Верхнянської сільської громади  Калуського району фахівцями Калуського відділу Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини  проводиться вакцинація домашніх та сільськогосподарських тварин від сказу, що передбачено планом заходів із запобігання поширення та ліквідації сказу.

Випадок африканської чуми свиней в Дніпропетровській області

Відповідно до повідомлення Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області від 27.02.2023 р., в особистому селянському господарстві одного із населених пунктів Новомосковського району Дніпропетровської області зареєстровано випадок захворювання на африканську чуму свиней у свійської свині (1 голова, 2,5 місяці).

В Україні запрацювала комунікативна платформа з технічного регулювання

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області звертає увагу суб’єктів господарювання:  Комунікативна платформа з технічного регулювання в Україні надає можливість представникам бізнесу отримати відповіді на актуальні питання з приводу створення якісної продукції, що відповідає національним та міжнародним стандартам.

На Прикарпатті радіаційний фон та радіологічні показники у харчових продуктах в межах норми

За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно з фахівцями  Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, в місті Івано-Франківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.