Телеграм-канал "Захист прав споживачів"

Повідомляємо, що Держпродспоживслужбою створено та забезпечено функціонування телеграм-каналу «Захист прав споживачів» (посилання: https://t.me/zahust_prav). На каналі оприлюднюються актуальні новини, інфографіка, відео- і фотоматеріали у сферах захисту прав споживачів, торгівлі, товарознавства, з метою забезпечення принципів прозорості і відкритості у діяльності Держпродспоживслужби, профілактики правопорушень у сфері захисту прав споживачів та підвищення рівня поінформованості суспільства у відповідній сфері  

Виконання Планів державного моніторингу – запорука експорту сільськогосподарської продукції, харчових продуктів, кормів

Днями спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели дистанційне навчання для інспекторів  районних, міських управлінь та відділів (в межах компетенції) з метою  організації виконання в 2023 році в Івано-Франківській області Плану державного моніторингу кормів, Плану  державного моніторингу залишків ветеринарних препаратів та   забруднювачів у живих тваринах і необроблених харчових продуктах  тваринного походження, Плану державного моніторингу харчових продуктів рослинного походження.

Застерігаємо садоводів: з підвищенням температури повітря активізується розвиток шкідників плодових культур

Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформують: погодні умови зимового періоду були сприятливими для збереження високого зимуючого запасу шкідників, які накопичилися впродовж минулорічної вегетації.

Повідомлення RASFF стосовно виявлення сальмонели у курячих четвертинах, що експортувались з Польщі

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 10.02.2023 №2022.7639-fup4, стосовно виявлення Salmonella enterica ser. Enteritidis (присутність у 2 з 5 зразків) у курячих четвертинах, що експортувались з Польщі (виробник: Cedrob S.A., Poland; відправник: AMP Logistyka Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ВІЗІЯ ТРЕЙД», вул. Надпільна, 261/101, м. Черкаси).

Спеціалісти Держпродспоживслужби Прикарпаття забезпечують моніторинг об’єктів тимчасового перебування та харчування внутрішньо переміщених осіб

Мільйони українців стали жертвами повномасштабного військового вторгнення росії на територію України. Люди з малими дітьми змушені ховатися в укриттях від ворожих ракет, змінювати місце проживання, шукаючи в прихистку в регіонах, віддалених від фронту.

Випадок сказу безпритульної собаки в Косівському районі

Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено сказ безпритульного собаки на території Яблунівської селищної громади Косівського району Івано-Франківської області.