До уваги операторів ринку, що здійснюють виробництво та обіг харчових продуктів тваринного походження

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує операторам ринку харчових продуктів:  Міністерство юстиції України 15.11.2022 р. зареєструвало наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 20.10.2022 р. № 813 «Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження».

На Прикарпатті проведено 29 нарад з бджолярами краю

На Івано-Франківщині підходить до завершення цикл спільних нарад за участю спеціалістів Держпродспоживслужби, представників об′єднаних територіальних громад, суб′єктів господарювання, що займаються бджільництвом, громадських організацій бджолярів та суб′єктів господарювання, які здійснюють діяльність в сфері вирощування сільськогосподарських культур на відповідних територіях.

Повідомлення RASFF щодо виявлення Listeria monocytogenes в сирах з пастеризованого молока, що експортувались з Франції

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 08.02.2023 р. №2023.0841-fup 4, стосовно виявлення Listeria monocytogenes в сирах (Гаперон) з пастеризованого молока, що експортувались з Франції (виробник: SOCIETE LAITIERE DE VICHY, France; експортер: Thomas Export SA, France) до України (одержувач: ТзОВ «ТД Гурмандіз», вул. Костянтинівська, 72, м. Київ, 04080).

Повідомлення RASFF щодо виявлення неавторизованої речовини диметоат у лаймах з Бразилії та сальмонели у курячому м’ясі з Польщі

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про те, що до Державної служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів через систему швидкого оповіщення для харчових продуктів та кормів (Rapid Alert System for Food and Feed – RASFF) надійшли повідомлення :

В Держпродспоживслужбі Прикарпаття відбувся семінар на тему «Правила безпеки у кіберпросторі – рекомендації кіберполіції»

14 лютого 2023 року працівники відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України провели семінар з питань безпеки у кіберпросторі, участь в якому взяли керівники управлінь та відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській  області, працівники Івано-Франківської обласної лікарні ветеринарної медицини та Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби.

Повідомлення RASFF щодо занадто високого вмісту барвника E 124 в концентрованому напої, що експортувався з Франції

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області  інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 26.01.2023 р. №2023.0628 стосовно виявлення занадто високого вмісту барвника E 124 (Понсо 4 R) в концентрованому напої, що експортувався з Франції (виробник: GEORGES MONIN, France) до України (одержувач: ТзОВ «ПРОБАР», провулок Індустріальний, 23, м. Київ).

Повідомлення RASFF щодо перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів в бразильському горіху, що експортувався з Бразилії

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF)  від 26.01.2023 р. №2023.0615 стосовно виявлення перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів (В1 та сумарної кількості В1, В2, G1 і G2) в бразильському горіху, що експортувався з Бразилії (експортер: AMENDOPERES LTDA, Brazil; трейдер: ROTTERDAM CUSTOMS SERVICES B.V., Netherlands) до України (одержувач: ТзОВ «КРІОЛІТ-Д», вул. Океанська, 4, м. Дніпро).