Спеціалісти Держпродспоживслужби провели онлайн-семінар з питань захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг

23 червня 2022 року спеціалісти  управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини провели онлайн-семінар на тему: «Права споживачів житлово-комунальних послуг та їх захист».

В Україні заборонять використовувати пристрої для нагрівання тютюну та електронні сигарети у громадських місцях

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну» № 4358, з 11 липня в Україні набувають чинності деякі законодавчі зміни, спрямовані на зменшення вживання тютюнових виробів, електронних сигарет та інших пристроїв для нагрівання тютюну.

В Обертинській селищній громаді – випадок сказу

Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено сказ собаки, який належав громадянину смт. Обертин Обертинської селищної громади Івано-Франківського району Івано-Франківської області.

Радіаційний фон на Івано-Франківщині в межах норми

За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно з фахівцями  Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, в місті Івано-Франківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.

В Держпродспоживслужбі проведено онлайн-семінар з питань дотримання прав споживачів у сфері туризму

16 червня 2022 року спеціалісти  управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели онлайн-семінар на тему: «Дотримання законодавства про захист прав споживачів, розвиток туристичної галузі – запорука  успішності».

Німеччина планує зобов'язати вказувати на продуктах умови утримання тварин

Згідно з планами, які представив міністр з питань сільського господарства Німеччини Джем Оздемір, на кожному продукті тваринного походження, який виробляється та продається в країні, незабаром має бути вказано умови утримання тварин. Про це, як пише «Європейська правда», йдеться в публікації Euractiv.

Про загрозу пошкодження овочевих культур білокрилкою

Підвищена вологість повітря та тепло, яке прогнозується в найближчі дні, сформують сприятливі умови для розвитку білокрилки та її шкодочинності. Це призведе до  масового розмноження шкідника, тому існує загроза подальшого поширення фітофага.