В Держпродспоживслужбі проведено онлайн-семінар з питань дотримання прав споживачів у сфері туризму

В Держпродспоживслужбі проведено онлайн-семінар з питань дотримання прав споживачів у сфері туризму

16 червня 2022 року спеціалісти  управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели онлайн-семінар на тему: «Дотримання законодавства про захист прав споживачів, розвиток туристичної галузі – запорука  успішності».

Німеччина планує зобов'язати вказувати на продуктах умови утримання тварин

Німеччина планує зобов'язати вказувати на продуктах умови утримання тварин

Згідно з планами, які представив міністр з питань сільського господарства Німеччини Джем Оздемір, на кожному продукті тваринного походження, який виробляється та продається в країні, незабаром має бути вказано умови утримання тварин. Про це, як пише «Європейська правда», йдеться в публікації Euractiv.

Про загрозу пошкодження овочевих культур  білокрилкою

Про загрозу пошкодження овочевих культур білокрилкою

Підвищена вологість повітря та тепло, яке прогнозується в найближчі дні, сформують сприятливі умови для розвитку білокрилки та її шкодочинності. Це призведе до  масового розмноження шкідника, тому існує загроза подальшого поширення фітофага.

Повідомлення системи RASFF стосовно виявлення хлорпірифосу в листі амаранту, що експортувалося з Камеруну до України

Повідомлення системи RASFF стосовно виявлення хлорпірифосу в листі амаранту, що експортувалося з Камеруну до України

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано- Франківській області надійшло  інформаційне  повідомлення  системи швидкого оповіщення щодо  харчових  продуктів та кормів (RASFF) від 01.06.2022 р. №2022.3226 стосовно виявлення хлорпірифосу в листі амаранту, що експортувалося з Камеруну (оптовий продавець: Asia Express Food B. V., Netherlands; імпортер: EURL Raketspa Services, France) до України (отримувач: фізична особа-підприємець: Олег Малах, вул. Флоренції 10 А, кв. 101, м. Київ, 02000).

7 червня – Всесвітній день безпеки харчових продуктів

7 червня – Всесвітній день безпеки харчових продуктів

Щороку 7 червня відзначається Всесвітній день безпеки харчових продуктів. У грудні 2018 року Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією (A/RES/73/250) проголосила 7 червня Всесвітнім днем безпеки харчових продуктів (World Food Safety Day). День встановлено з метою привернення уваги держав до проблем здорового харчування населення, а також якості вироблених харчових продуктів.

Повідомлення RASFF щодо виявлення несанкціонованої речовини етиленоксид в стабілізаторі Lygomme для морозива – про результати розслідування

Повідомлення RASFF щодо виявлення несанкціонованої речовини етиленоксид в стабілізаторі Lygomme для морозива – про результати розслідування

27 травня 2022 року Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляло про отримання інформаційного повідомлення системи RASFF щодо виявлення несанкціонованої речовини етиленоксид в стабілізаторі Lygomme, що використовувався у виробництві морозива ТОВ «Торгова фірма «РУДЬ».

Виявлення несанкціонованої речовини етиленоксид в стабілізаторі Lygomme

Виявлення несанкціонованої речовини етиленоксид в стабілізаторі Lygomme

        Надвірнянський відділ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє про те, що (виробник: Mars Wrigley Confectionery France) до України (отримувач: ТОВ «Торгова фірма «РУДЬ», Київська область, 08122). Виявлення несанкціонованої речовини етиленоксид в стабілізаторі Lygomme, що використовувався у виробництві морозива. Держпродспоживслужба Прикарпаття попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в  Івано-Франківській  області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Які шкідники та хвороби загрожуватимуть посівам сільськогосподарських культур у червні – прогнозують спеціалісти Держпродспоживслужби

Які шкідники та хвороби загрожуватимуть посівам сільськогосподарських культур у червні – прогнозують спеціалісти Держпродспоживслужби

Погодні умови травня (прохолодна, суха та вітряна погода) стримували розвиток сільськогосподарських рослин, обмежували чисельність і шкодочинність шкідливих організмів.