ІНФОРМАЦІЯ про моніторинг цін (09-15.05.2022)

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області подає до уваги  інформацію про моніторинг цін на соціально значущі товари та лікарські засоби за період з 09 до 15 травня 2022 року.

СКАЗ в Івано-Франківському та Калуському районах

Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено сказ собаки, який належав громадянину с. Лани Дубівецької ТГ Івано-Франківського району Івано-Франківської області.

Радіаційний фон на Прикарпатті в межах норми

За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно з фахівцями  Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, в місті Івано-Франківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.

До уваги суб’єктів господарювання!

У цей непростий для всіх час, для підтримки бізнесу та економіки держави,  на території Прикарпаття в штатному режимі працює Івано-Франківська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Ця установа ще з 2010 року акредитована НААУ на проведення мікробіологічних, мікологічних, радіологічних, хіміко-токсикологічних випробувань зразків продукції та сировини тваринного, рослинного і біотехнологічного походження; мікробіологічних, фізико-хімічних досліджень води питної, виявлення генетично-модифікованих організмів (ГМО), проведення патоморфологічних, вірусологічних, імунологічних, паразитологічних досліджень, бактеріологічних випробувань грунтів, піску, повітря робочої зони та приміщень, параметрів мікроклімату. Також на проведення лабораторних досліджень (випробувань) патологічного матеріалу для виявлення вірусу пташиного грипу та хвороби Ньюкасла методом полімеразної ланцюгової реакції в режимі реального часу. А ще виявлення антигену вірусу гепатиту А, антигену ротавірусу та норовірусів геногруп І і ІІ у воді питній, стічній та відкритих водоймах.

До уваги споживачів: фіксуються випадки перевищення максимально допустимих рівнів нітратів в ранніх овочах

Головне управління Держпродспоживслужби Прикарпаття інформує, що останнім часом почастішали випадки виявлення спеціалістами державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи фактів перевищення максимально допустимих рівнів нітратів в редисці, ранній капусті, огірках, кабачках, ранньому столовому буряку;  партії такої продукції були не допущені в обіг.

Радіаційний фон на Прикарпатті в межах норми

За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно з фахівцями  Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, в місті Івано-Франківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.

Про шкоду тютюнопаління

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області вкотре звертає увагу мешканців та гостей Прикарпаття на шкоду тютюнопаління, – як традиційних сигарет, так і електронних пристроїв для куріння та кальяну.

Установи ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Прикарпаття забезпечують стабільну та контрольовану епізоотичну ситуацію

Від початку повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ на територію України Івано-Франківщина прихистила велику кількість наших громадян, котрі були змушені виїхати з окупованих територій та регіонів через бойові дії. Багато з них взяли з собою домашніх тварин, що потребують систематичної кваліфікованої допомоги та ветеринарного огляду.