Повідомлення системи RASFF стосовно виявлення хлорпірифосу в листі амаранту, що експортувалося з Камеруну до України

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано- Франківській області надійшло  інформаційне  повідомлення  системи швидкого оповіщення щодо  харчових  продуктів та кормів (RASFF) від 01.06.2022 р. №2022.3226 стосовно виявлення хлорпірифосу в листі амаранту, що експортувалося з Камеруну (оптовий продавець: Asia Express Food B. V., Netherlands; імпортер: EURL Raketspa Services, France) до України (отримувач: фізична особа-підприємець: Олег Малах, вул. Флоренції 10 А, кв. 101, м. Київ, 02000).

7 червня – Всесвітній день безпеки харчових продуктів

Щороку 7 червня відзначається Всесвітній день безпеки харчових продуктів. У грудні 2018 року Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією (A/RES/73/250) проголосила 7 червня Всесвітнім днем безпеки харчових продуктів (World Food Safety Day). День встановлено з метою привернення уваги держав до проблем здорового харчування населення, а також якості вироблених харчових продуктів.

Повідомлення RASFF щодо виявлення несанкціонованої речовини етиленоксид в стабілізаторі Lygomme для морозива – про результати розслідування

27 травня 2022 року Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляло про отримання інформаційного повідомлення системи RASFF щодо виявлення несанкціонованої речовини етиленоксид в стабілізаторі Lygomme, що використовувався у виробництві морозива ТОВ «Торгова фірма «РУДЬ».

Виявлення несанкціонованої речовини етиленоксид в стабілізаторі Lygomme

        Надвірнянський відділ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області повідомляє про те, що (виробник: Mars Wrigley Confectionery France) до України (отримувач: ТОВ «Торгова фірма «РУДЬ», Київська область, 08122). Виявлення несанкціонованої речовини етиленоксид в стабілізаторі Lygomme, що використовувався у виробництві морозива. Держпродспоживслужба Прикарпаття попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в  Івано-Франківській  області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Які шкідники та хвороби загрожуватимуть посівам сільськогосподарських культур у червні – прогнозують спеціалісти Держпродспоживслужби

Погодні умови травня (прохолодна, суха та вітряна погода) стримували розвиток сільськогосподарських рослин, обмежували чисельність і шкодочинність шкідливих організмів.

Щодо мовних вимог до інформації про імпортовані харчові продукти

Відділ безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області звертає увагу споживачів: інформацію про харчові продукти оператори ринку зобов’язані надавати державною мовою (ст.10 Закону України від 06.12.2018 р. № 2639-VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»).

Прес-випуск Діяльність підприємств хімічної галузі

Головне управління статистики інформує. Майже 30% загального обсягу реалізації промислової продукції (27,6 млрд.грн) забезпечує хімічна промисловість області, яка представлена підприємствами з виробництва хімічних речовин і хімічної продукції, основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, гумових і пластмасових виробів. Частка Івано-Франківщини в обсязі реалізованої продукції хімічного комплексу України склала 12,4%, зокрема, хімічних речовин і хімічної продукції – 25,5%.

Про загрозу пошкодження посадок картоплі колорадським жуком

На ранніх посадках картоплі та помідорів проходить живлення, спаровування та яйцекладка колорадського жука – інформують спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби області на підставі обстежень посадок даних  культур.