Особливості працевлаштування іноземців в Україні

Якщо роботодавець планує взяти на роботу громадянина іншої держави, то повинен пам'ятати, що дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства видається безпосередньо роботодавцю, який самостійно готує і подає передбачені законодавством документи до служби зайнятості.

Боргова розписка, або як правильно дати гроші в борг

Як часто ми даємо гроші в борг? Та доволі часто - відповість кожен, це невеликі суми, які позичальник повертає доволі швидко. Коли діло стосується великих сум або сум в іноземній валюті, як забезпечити повернення коштів в майбутньому. Позичальник обіцяє повернути кошти в зазначений строк. В разі недотримання строків чи взагалі факту їх неповернення, особа, яка надає грошові кошти – позикодавець, залишається тільки з тими самими обіцянками.

Соціальна послуга «догляд дома»

Час від часу одинокі особи та навіть ті, які мають родичів та дітей стають заручниками ситуації, коли не мають змоги доглянути за собою, банально сходити до найближчого магазину за продуктами та до аптеки за необхідними ліками.

Як вирішити спір про участь у вихованні дитини?

У Сімейному кодексі України зазначено, що той із батьків, з ким проживає дитина, не має права перешкоджати тому з батьків, хто проживає окремо, спілкуватися з дитиною та брати участь у її вихованні, за умови, що таке спілкування не шкодить нормальному розвиткові дитини.

Дострокове розірвання договору оренди землі

Оренда землі – це засноване на договорі строкове платне володіння і користування земельною ділянкою (землекористування, необхідною орендареві для проведення підприємницької та інших видів діяльності.

З 1 грудня 2021 року зросла сума середньомісячного доходу, яка дозволяє громадянам мати право на безоплатну вторинну правову допомогу

1 грудня 2021 року, в Україні підвищено прожитковий мінімум. Тепер він для працездатних громадян становить 2481 гривню, для непрацездатних – 1934 гривні.

З 1 грудня 2021 збільшився мінімально встановлений гарантований розмір аліментів

Відповідно до ч. 2 ст. 182 Сімейного кодексу України мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.