Порядок присвоєння кадастрового номеру

До Надвірнянського бюро правової допомоги дуже часто звертаються громадяни  щодо питання : «Порядок присвоєння кадастрового номера земельній ділянці».

Виконавчий напис: в яких випадках доцільно його оскаржувати

Актуальною нині постає проблема, коли арештовують і стягують майно особи, як кажуть, «без суду і слідства», фактично без законних на те підстав. Насамперед ідеться про арешт майна на підставі виконавчих написів нотаріуса.

Як змінити прізвище, ім'я або по батькові?

В Україні найменування прізвища, ім'я та по батькові є обов'язковими елементами повного імені, яке вживається в офіційних документах. Вони є тими ознаками, які індивідуалізують особу, виділяють її з-поміж інших, надаються їй при державній реєстрації народження і є невід’ємними від неї.

Як отримати соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям

Державна соціальна допомога призначається і виплачується малозабезпеченим сім’ям, які постійно проживають на території України та з поважних або незалежних від них причин мають середньомісячний сукупний дохід менший від прожиткового мінімуму для сім’ї (на 2021 рік прожитковий мінімум для сім’ї становить  4803,60 грн).

Порядок звільнення у разі скорочення штату

Процедура звільнення працівників у зв’язку зі скороченням чисельності або штату відповідно до вимог Кодексу законів про працю України (далі КЗпП України) передбачає наступні етапи:

Ринок землі в Україні: що зміниться з 1 липня 2021 року?

З 1 липня 2021 року набирає чинності Закон України від 31 березня 2020 року № 552-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення» (далі – Закон). Даний Закон відкриває ринок землі сільськогосподарського призначення в Україні.