Нові штрафи за порушення правил дорожнього руху

З 17 березня набув чинності Закон № 2695 «Про внесення змін до деяких  законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі  правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху».

Декларування-2021: як правильно подати декларацію

01 січня 2021 року розпочалася кампанія подання щорічних декларацій за 2020 рік особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, яка триватиме до 31 березня 2021 року.

Які грошові доходи підлягають компенсації в разі порушення строків їх виплати?

Набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв’язку з порушенням строків їх виплати» від 4 лютого 2021 р. № 1214-IX.

Відповідальність за умисне декларування недостовірних відомостей

У 2020 році Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) відійшло від практики, яка мала місце до 2020 року, чіплятися до “одруків” та сфокусувалося на виявленні реальних порушень у деклараціях посадовців.  Також аби такі одруки траплялися як найрідше, НАЗК розробило “підказки”, які допомагають при заповненні декларації. 

Учасники бойових дій звільняються від сплати земельного податку

Податковим кодексом України визначено, що платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, а об’єктами оподаткування – земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні та земельні частки (паї), які перебувають у власності (ст.269-270 Податкового кодексу України).

Договір про припинення права на аліменти

Однією з форм матеріального утримання дитини, що не досягла повноліття, є аліменти – кошти на утримання дитини, які визначаються у частці від доходу її матері, батька і (або) у твердій грошовій сумі.

Як отримати тимчасову державну допомогу дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів?

Попри те, що обов’язок батьків утримувати свою неповнолітню дитину закріплений в Конституції та в Сімейному кодексі України, трапляються випадки, що той із батьків, який мав би сплачувати аліменти, цього не робить. Тоді зобов’язання допомагати дитині бере на себе держава.