ПРОТИДІЯ БУЛІНГУ СЕРЕД ДІТЕЙ

Розвиток системи освіти відбувається в складних соціально-культурних умовах та в контексті тяжкості негативних подій в учнівському середовищі. Зокрема, знущання (булінгу) є проблемою майже в кожному шкільному середовищі. Дослідження булінгу розпочались ще в 70-80-х роках в таких Європейських країнах, як Польша, Німеччина та Швеція. Слово «булінг» суміжне з довгостроковим виключенням особистості, студентів, дітей групи, класів, команд. Булінг - це навмисна дія, яка завдає фізичної та психічної шкоди людині чи дитині. Це довгострокове «відторгнення» дитини більшістю членів класу чи групи.

Як перевірити цільове використання аліментів на дитину

У випадку, якщо платник аліментів вважає, що аліменти, які він сплачує, використовуються не за цільовим призначенням, він має право звернутися із заявою до органу опіки і піклування  про здійснення контролю за цільовим використанням аліментів.

Стартує онлайн-конкурс дитячих малюнків «Країна моїх прав»

З 14 квітня по 14 травня 2021 року проходить онлайн-конкурс дитячих малюнків «Країна моїх прав». До участі запрошуються діти віком до 18 років. Організатор конкурсу — Координаційний центр з надання правової допомоги.

Хто має право скористатись податковою соціальною пільгою?

Податкова соціальна пільга – це сума, на яку працівник, як платник податку на доходи фізичних осіб, має право зменшити свій загальний місячний оподатковуваний дохід у вигляді заробітної плати від одного роботодавця.

Як збільшити розмір аліментів на дитину

Розмір аліментів, визначений рішенням суду, не вважається незмінним.  Стаття 192 Сімейного кодексу України прямо передбачає можливість зміни розміру аліментів за позовом одержувача аліментів у разі зміни матеріального або сімейного стану, погіршення здоров’я одержувача аліментів та в інших випадках, передбачених Сімейним кодексом України.

Легалізація самочинного будівництва

Відповідно до ст. 376 Цивільного кодексу України самочинним вважається будівництво житлових будинків, будівель, споруд, іншого нерухомого майна у разі: