Відповідальність за розповсюдження недостовірної інформації

Кожна людина має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або у інший спосіб – на свій вибір. Це право гарантоване Конституцією України. При цьому така інформація повинна поширюватися із дотриманням законодавчих норм про її достовірність та не порушувати права інших осіб, не ганьбить їхню гідність, честь чи ділову репутацію.

Чи можна розділити кредит після розлучення

У статті 60 СК України сказано про те, що нажите в момент перебування подружжя у шлюбі майно стає спільною сумісною власністю дружини та чоловіка навіть у тих випадках, коли хтось із них з поважних причин не мав власних доходів. Конструкція цієї правової норми вказує на презумпцію спільності права власності подружжя на майно, яке було нажито дружиною і чоловіком в період їх шлюбного союзу. Однак, слід зазначити, що така презумпція може бути оскаржена і це дозволяє одному з подружжя оскаржити в суді поширення правового режиму спільного майна на конкретний об’єкт.

Соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям

Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям − щомісячна допомога, яка надається малозабезпеченим сім’ям у грошовій формі в розмірі, що залежить від величини середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

Як діяти, якщо ви незадоволені якістю медичної послуги

Пацієнт як отримувач медичної послуги має право на безоплатне усунення недоліків, пропорційне зменшення ціни наданої послуги, повне відшкодування матеріального і морального збитку. Про це розповідає фахівчиня Івано-Франківського місцевого центру з надання БВПД Лілія Вінтонишин.

ВІДЧУЖЕННЯ СПІЛЬНОГО МАЙНА

Цивільним кодексом України, зокрема ст. 369 чітко встановлено, що розпоряджання майном, що є у спільній сумісній власності, здійснюється за згодою всіх співвласників, якщо інше не встановлено законом та у разі вчинення одним із співвласників правочину щодо розпорядження спільним майном вважається, що він вчинений за згодою всіх співвласників, якщо інше не встановлено законом.