Як зміняться розміри державних допомог та інших виплат з 1 грудня

З 1 грудня збільшується розмір окремих видів державної допомоги та виплат. Так, у зв’язку із запланованим Законом України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» зростанням прожиткового мінімуму уже з 1 грудня:

Як відновити втрачений військовий квиток?

Кожен військовослужбовець (військовозобов'язаний, резервіст) зобов'язаний надійно зберігати військовий квиток, стежити за своєчасним і точним внесенням до нього змін та виконувати вимоги Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу».

Строки звернення до суду для вирішення трудових спорів

19 липня 2022 р. набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» від 01.07.2022 р. № 2352-IX, яким внесено низку важливих змін до чинного законодавства про працю.

Чи мають право батьки-переселенці оформити допомогу на проживання на новонароджену дитину?

Громадяни України, які перемістилися після 24 лютого 2022 року із населеного пункту, який включений до переліку громад, що розташовані в районі проведення воєнних дій, мають право оформити аналогічну довідку своїй новонародженій дитині та подати на неї заяву про виплату допомоги на проживання ВПО.

Про отримання статусу учасника бойових дій

Учасниками бойових дій є особи, які брали участь у виконанні бойових завдань по захисту Батьківщини у складі військових підрозділів, з'єднань, об'єднань всіх видів і родів військ Збройних Сил діючої армії (флоту), у партизанських загонах і підпіллі та інших формуваннях як у воєнний, так і у мирний час (стаття 5Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»).

З 1 жовтня діє оновлений порядок надання компенсації за тимчасове розміщення ВПО

Уряд вкотре оновив підходи щодо надання компенсації за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб. Так, з 1 жовтня згідно з постановою Кабміну від 30.09.2022 № 1094 запроваджено одразу декілька важливих змін: