Фото без опису28 жовтня, Кабінет Міністрів України прийняв постанову, якою вносить зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України.

Відповідно до змін, з переліку документів, необхідних для перетину державного кордону громадянами України, виключена довідка до акта огляду медико-соціальною експертною комісією (форма первинної облікової документації № 157-1/о). Довідка є частиною вищезазначеної форми, що дублює інформацію із виписки з акта огляду медико-соціальною експертною комісією, яка направляється до соціальних служб для здійснення подальших виплат та пільг соціального призначення.

Така довідка містить інформацію про групу та причину інвалідності, строк встановлення інвалідності, висновок про умови та характер праці, рекомендовані заходи щодо відновлення працездатності, які є обов’язковими для підприємств, установ та організацій. Проте не містить даних, які дозволяють ідентифікувати особу, яка її надає, тому наявні ризики щодо можливості її підроблення.

Відповідні зміни є чинними із 2 листопада.

☝️Наразі за наявності будь-якої групи інвалідності для отримання дозволу для виїзду за кордон в умовах воєнного стану громадянам України чоловічої статі у віці від 18 до 60 років разом із документом, що посвідчує особу (паспортом), необхідно буде надати прикордонникам:

✅пенсійне посвідчення, яке містить інформацію про групу та причину інвалідності, АБО

✅довідку для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики, АБО

✅посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги по інвалідності (посвідчення особи з інвалідністю). Видається воно за заявою отримувача такої допомоги, або його представника за довіреністю, або опікуна, шляхом її подання:

👉органам соціального захисту населення;

👉виконавчим органам сільських, селищних, міських рад;

👉центрам надання адміністративних послуг.

 

 

 

 

Сектор Надвірнянське бюро правової допомоги

відділу надання безоплатної правової допомоги

Івано-Франківського місцевого центру

з надання БВПД