Кабмін встановив на час карантину регулювання  цін на продукти та медтовари

Кабмін встановив на час карантину регулювання цін на продукти та медтовари

В Україні з 18.05.2020 р. набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 22.04.2020 р. № 341 «Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення», якою тимчасово запроваджується державне регулювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість та товари протиепідемічного призначення шляхом декларування зміни роздрібних цін у разі їх збільшення.

Який порядок оформлення декрету ?

Який порядок оформлення декрету ?

Для оформлення відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами жінці, яка офіційно працевлаштована, необхідно отримати медичний висновок у лікаря. Цей висновок буде підтверджувати тимчасову втрату працездатності і є підставою для отримання такого виду відпустки.

Призначення і виплати допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям

Призначення і виплати допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям

Кабмін визначив умови призначення і виплати допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку.

Застерігаємо від недобросовісної реклами під час пандемії коронавірусу

Застерігаємо від недобросовісної реклами під час пандемії коронавірусу

    На фоні поширення пандемії коронавірусу COVID-19 в Україні недобросовісні підприємці намагаються збільшити прибутки розповсюджуючи рекламу лікарських засобів з інформацією щодо лікувальної/профілактичної дії на коронавіруси.

В Держпроспоживслужбі розробили Методичні рекомендації для роботи  перукарень та стоматкабінетів в Івано-Франківській області

В Держпроспоживслужбі розробили Методичні рекомендації для роботи перукарень та стоматкабінетів в Івано-Франківській області

З 11 травня Кабінетом Міністрів України впроваджено перший етап щодо виходу країни з карантину. В рамках послаблення карантинних обмежень наразі дозволено наступне:

Техніка безпеки – важлива складова при роботах з пестицидами

Техніка безпеки – важлива складова при роботах з пестицидами

Весняно-польові роботи у розпалі. Оскільки захист сільськогосподарських культур та плодових насаджень практично не можливий без використання пестицидів та агрохімікатів, - всі працюючі з цими препаратами наражають себе та оточуючих на небезпеку. Важливо знати, що пестициди та агрохімікати – це небезпечні для здоров’я людей речовини, тому поводитися з ними потрібно вкрай обережно.