За результатами позапланової перевірки Держпродспоживслужби  споживачеві повернули 12750 грн. за ненадані послуги

За результатами позапланової перевірки Держпродспоживслужби споживачеві повернули 12750 грн. за ненадані послуги

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області звернувся споживач із заявою про те, що ним було укладено договір купівлі-продажу щодо виготовлення та придбання вхідних дверей.  Даний договір вступив в силу після підписання споживачем і ФОП та повинен був бути виконаний протягом 30-ти календарних днів.

На Верховинщині локалізують випадок сказу

На Верховинщині локалізують випадок сказу

Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено сказ собаки (1 гол.), яка належала громадянину смт. Верховина Івано-Франківської області.

Ранні овочі і фрукти:  прості правила вибору  та безпечного споживання

Ранні овочі і фрукти: прості правила вибору та безпечного споживання

З настанням весни на споживчому ринку з’являється все більше ранніх овочів, ягід та фруктів. Мало хто може встояти, щоб не покуштувати першу полуницю чи черешню. Але купуючи ранні фрукти та овочі слід пам’ятати про потенційну небезпеку, яку вони можуть в собі  містити. А це нітрати і пестициди. Тому купуючи овочі та фрукти, цікавтесь у продавців наявністю документів, що засвідчують їх походження, безпечність та якість. 

15 червня – День захисту літніх людей !

15 червня – День захисту літніх людей !

   Сьогодні, 15-го червня, рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 19-го грудня 2011 року (резолюція №66/127), відзначається Всесвітній день розповсюдження інформації про зловживання щодо літніх людей. В Україні називають цю подію – Днем захисту літніх людей. Нагадуємо, що 1-го жовтня святкується «Міжнародний день людей похилого віку».

ШТОРМОВЕ  ПОПЕРЕДЖЕННЯ

ШТОРМОВЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ

У зв’язку з вiдновленням значних опадiв, 14 - 15 червня на рiчках басейну Прута очiкується формування чергової хвилi дощового паводку з пiдйомами рiвнiв води на 0,5 - 1,5 м, на окремих дiлянках понизу рiчок до 2,0 м над рiвнями 14 червня на 08.00 годину.

В яких випадках сім’ї може бути відмовлено в матеріальній допомозі.

В яких випадках сім’ї може бути відмовлено в матеріальній допомозі.

Відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» у 2019 році фінансова підтримка надається сім’ям, які постійно проживають в Україні та мають середньомісячний сукупний дохід нижче встановленого прожиткового мінімуму. Але є і винятки, де  у призначенні соціальної допомоги по малозабезпеченості може бути відмовлено, якщо: