Штормове (метео) попередження на 02 липня 2020 р.

Штормове (метео) попередження на 02 липня 2020 р.

В найближчі три години із збереженням до кінця дня 02 липня, та протягом доби 03 липня по області та місту очікуються грози, град, шквалисте посилення вітру 15-20 м/сек. Вдень 03 липня очікується значний дощ. (НМЯ 1) 1 рівень небезпечності, жовтий.

Через ускладнення епідемічної ситуації з поширення коронавірусної інфекції  в області вводять нові карантинні обмеження та посилюють контроль

Через ускладнення епідемічної ситуації з поширення коронавірусної інфекції в області вводять нові карантинні обмеження та посилюють контроль

На Прикарпатті спостерігається погіршення епідемічної ситуації та зростання кількості підтверджених випадків захворюваності населення на COVID-19. Причина очевидна – недотримання суб’єктами господарювання та населенням краю запроваджених карантинних обмежень та протиепідемічних вимог.

ГАРАНТОВАНА європейська якість питної води для дітей і дорослих !

ГАРАНТОВАНА європейська якість питної води для дітей і дорослих !

Українська питна вода за якістю визнана найгіршою в Європі (дані 2012 року) а в світі за цим показником ми на 95-му місці серед 122 обстежених країн. І проблемна якість стосується водопровідної, поверхневої і підземної води,  і навіть артезіанської, джерельної, а також бутильованої, розливної, колодязної... 

З Днем Конституції України! З Днем молоді!

З Днем Конституції України! З Днем молоді!

У 1996 році ми - українські громадяни отримали Основний закон, який гарантував нам права та свободи, наблизив Україну до країн з розвинутою демократією та остаточно закріпив незалежність нової європейської держави.

Штормове (метео) попередження на 27-28.06.2020

Штормове (метео) попередження на 27-28.06.2020

27 - 28 червня на річках областi очiкується формування локальних швидкоплинних дощових паводкiв з пiдйомом рiвнiв води на 0,5 - 1,5 м над рiвнями 27 червня на 08 год. На фонi пiдвищеної водностi, мiсцями вихiд води на заплаву, iснує ймовiрнiсть досягнення вiдмiток початкового затоплення с/г угiдь, окремих госпоб'єктiв прирічкової iнфраструктури. Можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку, в горах загроза утворення окремих селiв.

До  уваги землекористувачів:  обробіть посадки картоплі від фітофторозу

До уваги землекористувачів: обробіть посадки картоплі від фітофторозу

Дощі, що пройшли на Прикарпатті, та підвищений температурний режим, який спостерігається, сприяли активізації збудника фітофторозу на картоплі. Хвороба активізується у вологу погоду; оптимальна температура для її розвитку - 22-27°С. Якщо зараження вже відбулось, із підвищенням температури зростає й швидкість інфекції.

Держпродспоживслужба Прикарпаття рекомендує жителям краю  провести лабораторний аналіз якості  води в криницях

Держпродспоживслужба Прикарпаття рекомендує жителям краю провести лабораторний аналіз якості води в криницях

На територіях, що потерпіли через повінь, заборонено використання колодязної питної води (навіть для господарських потреб) у зв’язку з інтенсивним хімічним та мікробним забрудненням. Тимчасово рекомендовано забезпечити питне водопостачання привізною водою в ємностях для індивідуального та групового застосування і фасованою питною водою. Криничну воду можна вживати тільки після зниження рівня грунтових вод, очищення та дезінфекції криниці. З метою оцінки якості питної води та вжиття відповідних заходів, рекомендовано провести мікробіологічний та санітарно-хімічний аналіз питної води в Івано-Франківській  регіональній державній лабораторії та міжрайонних державних лабораторіях Держпродспоживслужби за власні кошти. Придбане  Івано-Франківською  регіональною державною лабораторією спеціальне обладнання та тест-системи Colilert-18 дають можливість одержати результати за мікробіологічними показниками пришвидшеним методом протягом 18 год.

Застерігаємо громадян:  повінь створює ризики  спалахів інфекційних захворювань. Дотримуйтесь правил гігієни!

Застерігаємо громадян: повінь створює ризики спалахів інфекційних захворювань. Дотримуйтесь правил гігієни!

Під час повені, що наробила шкоди на Прикарпатті,  існує ризик спалахів інфекційних хвороб. Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує громадянам  правила гігієни, які допоможуть зменшити ризик захворіти.