Останнім часом неофіційний звіт за 100 днів при владі став нормою. І хоча за цей період реально лише заглибитися в суть проблем, поставити перед собою цілі і напрацювати в загальних рисах шляхи їх досягнення, все ж він може стати маркером для громади – чи правильно ми рухаємося, чи є позитивні зрушення...

 

     24 лютого 2021 року сільський голова Переріслянської територіальної громади Володимир Молдавчук прозвітувався перед громадою за 100 днів роботи.

     Звіт, в тому числі і через карантинні обмеження, проводився онлайн, в режимі запитання відповідь.

     Насамперед керівник подякував команді (колективу) сільської ради.

    За цих сто днів, зауважив сільський голова, було проведено п’ять пленарних засідань сесій Переріслянської сільської ради, три засідання виконкому і один пленум (це спільне засідання виконавчого комітету і депутатського складу), на яких було розглянуто більше півтора сотні життєво необхідних питань для нашої громади, зауважив сільський голова. Щомісяця відбуваються колегії на, яких відділи звітують про проведену роботу за місяць. Проведено реформу апарату Переріслянської сільської ради.

     Але незважаючи на реалії фінансової ситуації, в яких сьогодні доводиться працювати, ми намагаємось виправдати сподівання жителів нашої громади і зупинимося коротко на тому, що було зроблено.

     Так, нещодавно зареєстровано у встановленому законом порядку та запущено роботу Комунального підприємства «ЛАД-КОМ» Переріслянської сільської ради. Комунальному підприємству буде передано автомобіль сміттєвоз, трактор Т40 та автомобіль УАЗ. За цих декілька днів Комунальним підприємством відремонтовано кладку через річку Стримба, проведено вирубку верб у її руслі, зроблено дерев’яний відвал для зачистки від снігу, ліквідовано замети.

     Розпочато реалізацію виграного проєкту «Збережімо землю – у нас її невеликий шматок» встановлення контейнерів для роздільного збору сміття. Основним завданням жителів громади – навчитися сортувати сміття.

     Переріслянська освіта, завдяки заступнику сільського голови та начальнику відділу освіти, отримала мікроавтобус «Газель».

     Розпочав роботу, поки що в тестовому режимі, Центр надання адміністративних послуг Переріслянської сільської ради.

     У своїй доповіді сільський голова детально прозвітувався про виконані роботи та те, що планується зробити, зокрема по кожному населеному пункті територіальної громади. Не обминув керівник і болючі першочергові питання.

     В селі Фитьків: переобладнано та запущено в експлуатацію вуличне освітлення по вулиці Січових Стрільців, проведено ремонт лавки через річку Бистриця Надвірнянська, яка, до речі, у найближчому часі буде освітлена.

Звернув увагу сільський голова і на питання берегоукріплення, адже на його відновлення з екологічного фонду виділено 6 мільйонів 170 тисяч гривень. З бюджету сільської ради на ці цілі виділено 135 тисяч гривень, як співфінансування, на ці кошти вже проведені роботи.

     В селі Цуцилів: проведено вуличне освітлення ряду вулиць села, переноситься приміщення ФАПу з другого на перший поверх (на даний час проводяться ремонтні роботи).

Проводиться робота по створенні в громаді нової поліцейської станції, юрисдикція якої буде поширюватися на всі села громади.

     В селі Волосів: проведено вуличне освітлення вулиць Б.Хмельницького та Залізничної. Розпочались роботи по будівництву туалету у Волосівському ліцеї, завезено частину матеріалів проводиться перевірка Держархбудконтролю.

     В селі Гаврилівка: відремонтовано крівлю в приміщенні старої школи, підключено до мережі інтернет будинок культури та бібліотеку.

Відбулись декларативні зустрічі з керівництвом області з приводу відкриття в селі Гаврилівка лікарської амбулаторії.

     В селі Перерісль: підведено освітлення до лавки через річку Стримба, відновлено, пошкоджену повінню, лавку біля млина, придбано сутінкові датчики для вуличного освітлення і замінено їх. 

     На капітальний ремонт Закладу дошкільної освіти «Золота Рибка» сільською радою виділено 900 тисяч гривень. З обласного бюджету на ремонт садочка виділено 200 тисяч гривень.

     Проведено переговори про співпрацю з ТОВ «Добробут Прикарпаття» та про сплату ПДФО до сільського бюджету, а це більше пів мільйона гривень.

     Зрушилась з мертвої точки проблематика добудови другої черги Переріслянського ліцею. З сільського бюджету виділено близько мільйона гривень. На сьогоднішній день проводяться роботи по виготовленню проектно-кошторисної документації.

 

     Реалізовуються нові підходи до розвитку футболу в нашій громаді, чи дадуть вони результат побачимо через декілька місяців.

     Звичайно існують і проблеми, які потрібно вирішувати: це і вивіз та утилізація сміття.

     В процесі реалізації проекти туристичного спрямування, про які ще рано говорити, але вони вже втілюються в життя.

     Слабким місцем в роботі апарату сільської ради є відсутність проєктного менеджера.

     Після короткої, але ґрунтовної доповіді сільський голова В.Молдавчук перейшов до надісланих в процесі звіту запитань жителів громади, на які дав фахові відповіді щодо їх вирішення.

 

     Підсумовуючи перші 100 днів роботи Переріслянської сільської ради, маємо зазначити, що в майбутньому дуже багато-чого необхідно зробити, а тому закликаємо всіх, хто має досвід та бажання долучитися до розбудови нашої громади, не залишатися осторонь. Будемо вдячні корисним порадам та фаховій допомозі.

 

     Детальніше можна переглянути за адресою: https://www.facebook.com/100004049361580/videos/2408627762615512/