Одноденний виїзний тематичний семінар

Одноденний виїзний тематичний семінар

13 лютого 2019 року в залі засідань Переріслянської сільскої ради ОТГ відбувся одноденний виїзний тематичний семінар, проведений  Івано-Франківським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, на тему "Система електронного декларування: подання та заповнення електронних декларацій", який провели Бойчук Любомир Васильович - заступник директора центру з навчально-методичної роботи та Дмитрик Мирон Михайлович - експерт з антикорупційного законодавства ГО "Інститут політичної освіти".

Все що необхідно знати про пробацію.

Все що необхідно знати про пробацію.

Завдання і функції уповноважених органів з питань пробації визначені Законом України "Про пробацію", Кримінальним, Кримінальним процесуальним, Кримінально-виконавчим кодексами України та іншими законами України. 

Виїзна нарада Держпродспоживслужби в Переріслянській ОТГ

Виїзна нарада Держпродспоживслужби в Переріслянській ОТГ

06 лютого 2019 року у адміністративному приміщенні Переріслянської сільської ради ОТГ, проведена виїзна нарада посадових осіб Головного управління Держпродспоживслужби під головуванням в.о.Переріслянського сільського голови ОТГ Любові Гук, начальника управління захисту споживачів ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Олександра Грибика, та начальника районного відділу ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Івана Гурмака.

Щодо протидії домашньому насильству

Щодо протидії домашньому насильству

Відеоролик «Щодо протидії домашньому насильству» у рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту "Я МАЮ ПРАВО!"  

Про впровадження послуги патронату над дитиною

Про впровадження послуги патронату над дитиною

В рамках впровадження деінституалізації Міністерством соціальної політики 16.03.2017 року затверджено постанову №148 «Деякі питання здійснення патронату над дитиною», де зазначені необхідність створення патронатних родин, визначено вимоги до патронатних вихователів, їх права, розмір грошового забезпечення та соціальної допомоги на влаштованих в сім’ї патронатних вихователів дітей.

22 січня – День Соборності України

22 січня – День Соборності України

Переріслянська сільська рада ОТГ, враховуючи прагнення своїх пращурів які тисячоліттями живуть на своїй землі, змінюючи назву та державну приналежність, проте не змінюючи своєї сутності та прагнення до самостійного життя, ВШАНОВУЄ події 100-літньої давнини – день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Український народ 22 січня щорічно святкує День Соборності України. Адже, саме Соборність – наша мета і, водночас, політична й суспільна реальність, яка об’єднує громадян України незалежно від поглядів і переконань. Найважливіше, що суспільство здобуло право на зміни, яке маємо сприймати не як дарунок, а як обов’язок діяти, змагатись і працювати заради гідного життя.

Розколяда – традиція проводів різдвяних свят

Розколяда – традиція проводів різдвяних свят

Коли радіє світ, душа Різдвом співає, Коли бажаєм кожному здоров’я і тепла, Приходьте до Вертепу, й в Бога поблагаймо, Для України щастя, миру і добра.   20 січня, в день коли християни східного обряду вшановують Собор святого Йоана Хрестителя, у Переріслянській об’єднаній територіальній громаді було проведене колоритне етнографічне дійство «Розколяда».

Набула чинності загальнонаціональна оцінка земель за межами населених пунктів

Набула чинності загальнонаціональна оцінка земель за межами населених пунктів

1 січня 2019 року набула чинності загальнонаціональна нормативна грошова оцінка земель сільськогосподарського призначення, яка відміняє необхідність складання технічної документації з нормативної грошової оцінки для окремих ділянок сільськогосподарського призначення. Таким чином, вперше після 1995 року оцінено всі землі сільськогосподарського призначення на території України (крім земель у межах населених пунктів).

Християнин і природне середовище

Християнин і природне середовище

Відповідальність за все творіння лежить на людині. Ця відповідальність виявляється на різних рівнях: в особистому щоденному житті, у використанні технічних засобів і різних технологій, у використанні природних ресурсів та джерел енергії. Довкілля не можна ні зводити до об’єкта маніпуляції та експлуатації, ні абсолютизувати й ставити понад гідність людської особи.