Штормове (метео) попередження

В найближчу годину із збереженням до кінця дня 23 травня по області та місту очікується гроза, град,  посилення північно-західного вітру 15-20 м/с.

Попереджаємо споживачів про небезпечну харчову добавку з Малайзії

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшли інформаційні повідомлення системи RASFF від 09.05.2019року № 2019.1202– fup7 стосовно виявлення неавторизованої субстанції Tadalafil в харчовій добавці з Малайзії, що імпортувалась через Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії (імпортер Import/ Export Energy Company Ltd) до окремих держав-членів ЄС та до України.

Раннім посадкам картоплі та помідорів загрожує колорадський жук

За даними управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, на ранніх посадках картоплі та помідорів проходить живлення, спаровування та яйцекладка колорадського жука. За сприятливих погодних умов через 5-7 днів з яєць відроджуються личинки колорадського жука.

Попередити наслідки повені

Такого стихійного лиха, яке зараз є на Прикарпатті, в області не було з 2008 року. Завдано великих матеріальних збитків, і що найстрашніше – є людські втрати.

Відзначення Дня вишиванки

Людина, яка постійно жила серед природи, спостерігала за нею, ще з глибокої давнини навчилася складати прості узори, умовні знаки-символи, якими вона виражала своє сприйняття навколишнього світу й ставлення до незрозумі­лих явищ природи. Кожна лінія, кожен знак наповнювалися зрозумілим їй змістом, були одним із засобів спілкування людей. Все це ми зустрічаємо у нашому національному одязі - вишиванці! Яскравим прикладом цьому є приватний етнографічний музей Бойківщини в с.Фитьків Переріслянської ОТГ, де працівники парату Переріслянської сільської ради ОТГ відзначили День Вишиванки. Щиро дякуємо отцю Миколі Григоруку за подорож у минуле!

День пам'яті та примирення «1939-1945 Пам'ятаємо. Перемагаємо»

Звернення Голови Верховної Ради України з нагоди Дня пам’яті та примирення Дорогі співвітчизники! 8 травня Україна разом з усіма народами вільного світу вшановує День пам’яті та примирення. Це день капітуляції нацистської Німеччини у Другій світовій війні. У першу чергу — це день пам’яті за десятками мільйонів жертв Другої світової.