Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини

          З метою здійснення соціального захисту прав та інтересів дітей, 16.02.2022 року під керівництвом сільського голови Володимира Молдавчука, було проведено засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Переріслянської сільської ради.

Про навчання кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники, усиновлювачі

На виконання постанов Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2002 р. № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю», від 26 квітня 2002 р. № 564 «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу», річного плану роботи Івано-Франківського обласного центру соціальних служб на 2022 рік 28 лютого – 04 березня (I-X модуль) і 19-21 липня (VII-X модуль) 2021 року відбудеться навчання для кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники, усиновлювачі.

Нарада з питань соціального захисту населення

3 лютого працівники відділу у справах дітей та соціального захисту населення Переріслянської ТГ взяли участь в нараді у режимі zoom-конференції з актуальних питань соціального захисту населення із Департаментом соціальної політики облдержадміністрації за участі обласного центру соціальних служб.

Психологічна та правова допомога для ветеранів АТО / ООС

У місті Славутич Вишгородського району Київської області діє Соціально-психологічний центр м. Славутич, який здійснює соціально-психологічну, правову, інформаційну підтримку ветеранів війни на загальнодержавному рівні.

Контроль за додержанням права на захист від насильства дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які влаштовані в сімейні форми виховання

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини вимагає посилити контроль за додержанням права на захист від насильства дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які влаштовані в сімейні форми виховання.

Чат-бот «Залишайся в безпеці»

Міністерство соціальної політики в рамках проекту „Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми” за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Львівського державного університету внутрішніх справ Міністерства внутрішніх справ України презентує чат-бот з протидії торгівлі людьми „Залишайся в безпеці” (далі - чат-бот).

Міністерство соціальної політики як національний координатор у сфері протидії торгівлі людьми інформує.

У 2021 році в рамках проекту „Протидія торгівлі людьми в Україні”, який реалізується Представництвом в Україні Міжнародної організації з міграції спільно з Мінсоцполітики за фінансуванням Агентства Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку, проведено національне дослідження з питань міграції, торгівлі людьми та інших форм експлуатації мігрантів (далі - дослідження).

Дитяча бездоглядність та безпритульність

На даний час незахищеною категорією у будь-якій країні є діти, які проживають в сім'ях, що потребують допомоги від суспільства у вирішенні своїх проблем. Більшість таких сімей, як правило, перебувають у складному матеріальному, психологічному, емоційному становищі. Не бажаючи примиритися з реальністю, діти йдуть з рідних домівок. У значної частини з них фактично немає рідних сімей, оскільки батьки зловживають алкоголем, або перебувають у місцях позбавлення волі та ін.

Насильство в сім’ї

           Насильство є одним із засобів, що забезпечують панування однієї людини над іншою. Це такий примус, така шкода, які здійснюються поза волі тих, проти кого вони спрямовані.

Переріслянська сільська ТГ активізує роботу з пошуку кандидатів у патронатні вихователі

   Відповідно до Порядку створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя,  патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.