У ГРОМАДІ ВІДСВЯТКУВАЛИ ВЕЛИКДЕНЬ

У ГРОМАДІ ВІДСВЯТКУВАЛИ ВЕЛИКДЕНЬ

Християни східного обряду Переріслянської ОТГ відсвяткували найвеличніше свято – Світле Христове Воскресіння. У всіх церквах східної традиції відбулися святкові Богослужіння та освячення пасок. Тисячі вірян поспішали до храмів, аби почути слово Боже та радісну звістку – «Христос Воскрес!».

Ділові ініціативи

Ділові ініціативи

У вівторок 27 березня 2018 року о 12 годині відбудеться зустріч з консультантом проекту "Голос громади в місцевому самоврядуванні" Любомиром Кавою. Запрошуємо активних  жителів нашої громади взяти участь у заході.

22 березня  -  Всесвітній  день  водних ресурсів

22 березня - Всесвітній день водних ресурсів

Вода має для людини фізіологічне, гігієнічне, промислове і господарське значення. Як відомо, організм людини складається на 60% з води. У звичайних умовах людина щодоби споживає з питвом та їжею і виділяє досить багато води - близько 4 л.

Вибираємо саджанці плодово-ягідних культур

Вибираємо саджанці плодово-ягідних культур

Саджанці плодово-ягідних культур можна придбати у розсадниках, садових центрах, на ринках, у випадкових продавців, які ведуть сезонну торгівлю вздовж доріг. Найчастіше буває так, що саджанці, придбані  вздовж доріг і на сезонних ринках, виявляються не того  сорту.

Обережно нітрати! Що потрібно знати про нітрати в ранніх овочах та фруктах

Обережно нітрати! Що потрібно знати про нітрати в ранніх овочах та фруктах

Після довгої зими всі вже скучили за свіжими овочами та фруктами. Разом з тим з першими овочами з’являється страх отруїтися. Нітрати - це природні речовини і в нормальних природних кількостях вони наявні в усіх рослинах та є нешкідливими.

Оперативна інформація про фітосанітарний стан посівів та насаджень в області  станом на 15.03.2018  року

Оперативна інформація про фітосанітарний стан посівів та насаджень в області станом на 15.03.2018 року

Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в області інформує, що агрометеорологічні умови для перезимівлі озимих зернових культур, багаторічних трав та плодових дерев станом на 15 березня задовільні.

Акція "Чисте довкілля"

Акція "Чисте довкілля"

17 березня 2018 року активісти с. Перерісль, які намірені створити товариство рибалок, організували толоку в лісі, в урочищі «Поломи». Організатором толоки був Угринчук Василь Олексійович. Небайдужі мешканці, які активно працювали з 10 до 16 години, провели чистку берегів від сміття, загущення кущів, озеро від хламу та гілля.