30 липня - Всесвітній день протидії торгівлі Фото без описулюдьми

     У 2013 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, зазначивши, що в цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привертати увагу до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочувати людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

      Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, від  якої потерпають чоловіки, жінки та діти, та яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. Маніпулюючи бажаннями та намірами людей, їх ошукують та експлуатують. 

      До Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми Мінсоцполітики у співпраці із суб’єктами, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, уже третій рік поспіль проводить загальнонаціональну інформаційну кампанію. Цьогоріч інформаційні акції пройдуть по всій Україні.

       О 17:10 у кінотеатрі «Люм’єр» м. Івано-Франківська відбудеться безкоштовний показ та обговорення документальної стрічки «Жінка в полоні». Слід зазначити, що це фільм про Маріш, 52-річну жінку, яка служить одній угорській родині вже десятиліття, працюючи по 20 годин на день без оплати. Гнобителі відібрали в неї документи і заборонили виходити з дому без дозволу. З Маріш поводяться, як із твариною: вона харчується недоїдками і не має ліжка для сну. Дні й роки минають у страху, але жінка мріє повернути собі своє життя. Присутність камери допомагає їй усвідомити, що вона — не одна. Після двох років зйомок Маріш набирається духу і розповідає про свій план: «Я втечу». Фільм простежує героїчний шлях жінки назад до свободи.

        Переріслянська сільська рада ОТГ також долучиться до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми. Акція «Людина не товар» спрямована на вуличне інформування мешканців громади щодо виявлення причин та передумов, що сприяють торгівлі людьми, та вжиття заходів щодо їх усунення.

        Усіх бажаючих запрошують долучитися до кампанії: відвідати просвітницькі заходи, дізнатися більше про небезпеки сучасного рабства і поширювати цю інформацію. ПротиДІЙмо торгівлі людьми разом!