Фото без опису

Міжнародний день безневинних дітей відзначають щорічно 4 червня. Цей пам’ятний день запроваджено рішенням Генеральної Асамблеї ООН на одному зі спеціальних засідань з питань про Палестину у 1982 році. Він надає можливість звернути увагу світової спільноти на проблему агресії та насильства, з якими стикаються діти по всьому світу. Безневинні діти стають жертвами різних форм агресії, чи то фізичне, психологічне або сексуальне насильство.

 

В Україні 4 червня вшановують пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії росії проти України. Пам’ятний день було встановлено постановою Верховної Ради 2021 року.

Фото без опису

Починаючи з 2014 року, через війну українські сім’ї та діти перебувають у постійній небезпеці, отримують травми, поранення і втрачають життя. Із 2014 до червня 2021 року загинули щонайменше 240 дітей.

Щодня російські окупанти продовжують вбивати та калічити найбеззахисніших. Так, за даними Офісу Генерального прокурора, станом на 4 червня 2024 року з початку повномасштабного вторгнення 551 дитина загинула та понад 1 368 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Пам’ять про маленьких янголят, чиє життя забрала війна, завжди буде в наших серцях!