Новий штам коронавірусу "Омікрон"

"Омікрон" є більш заразним, ніж "Дельта", він вражає ще молодших людей, але ризик потрапити з ним до лікарні - менший, у порівнянні із інфікуванням "Дельта"-штамом.

ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ - ЦЕ НЕБЕЗПЕЧНО !

 Щоб уникнути переохолодження, кожному рекомендовано більше про це дізнатися та дотримуватись основних правил поведінки в умовах низьких температур.

ВАКЦИНАЦІЯ

COVID-19 — гостра респіраторна хвороба, спричинена коронавірусом SARS-CoV-2. Передача вірусу здійснюється повітряно-краплинним шляхом. Схильні до захворювання усі категорії населення, проте найважчий перебіг відмічається у людей похилого віку та осіб, з наявними супутніми захворюваннями.

"ДЕЛЬТА ПЛЮС".ЧИМ НЕБЕЗПЕЧНИЙ НОВИЙ ШТАМ КОРОНАВІРУСУ?

Новий штам коронавірусу "Дельта плюс" виявили в Індії у квітні. Він прийшов на зміну штаму "Дельта", який охопив країну та розповсюдився далі по світу починаючи з жовтня 2020 року. Новий штам вже досягнув Європи та викликав неабияке занепокоєння експертів.

Дії у випадку загрози виникнення повені, паводків:

Уважно слухайте інформацію, яка буде оголошуватися через засоби масової інформації; підготуйте та спакуйте в поліетіленові пакети документи, гроші, продукти харчування, воду із розрахунку на декілька діб, а також медикаменти та теплий одяг; перенесіть на верхні поверхи та горища будинків більш цінні речі та продовольство або підніміть на верхні полиці; відключіть у квартирі (будинку) газо-, електро-, водопостачання; вікна та двері помешкань щільно зачиніть; про отримане попередження сповістіть сусідів.

ДІЇ НАСЕЛЕННЯ ПРИ ВИЯВЛЕННІ ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНИХ ПРЕДМЕТІВ

Під вибухопожежонебезпечними предметами слід розуміти будь-які пристрої, засоби, підозрілі предмети, здатні за певних умов або при дії на них – вибухати. Ознаки, за якими можна визначити предмет, як вибунебезпечний, є :