До уваги жителів Переріслянської територіальної громади!

Відділ земельних відносин, агропромислового комплексу, сільського господарства та екології шукає авторів інвестиційних проектів у сфері розвитку аграрного комплексу,які можна реалізувати на території Переріслянської ТГ  за формою, що додається

Інвестиційні проекти у сфері розвитку аграрного комплексу

На виконання пункту 4Л протоколу наради у голови облдержадміністрації Світлани Онищук від 16 листопада 2021 року, просимо надати департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації інвестиційні проекти у сфері розвитку аграрного комплексу, які можна реалізувати на території вашої громади.

Провідний спеціаліст відділу обслуговування громадян № 10 Мельник Наталія провела виїзний прийом громадян у Центрі надання адміністративних послуг  Переріслянської сільської ради . 

На прийомі побувало 7 мешканців громади, яким надано 10 послуг. Фахівець сервісного центру проінформувала щодо: ?? визначення права на пенсію; ?? визначення страхового стажу; ?? порядку проведення перерахунку пенсій. Окрім того,  повідомила відвідувачам, що в особистому кабінеті застрахованої особи на вебпорталі Пенсійного фонду України функціонує послуга із автоматичного розрахунку прогнозованого розміру пенсій «Пенсійний калькулятор», який надає можливість введення даних для розрахунку прогнозованого розміру пенсії за віком та загального стажу. Також роз'яснила про можливість жителів громад  отримати  необхідну інформацію дистанційно, за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України. Через вебпортал  користувачі можуть взаємодіяти із Фондом онлайн та  мають змогу самостійно:

В пошуках роботи - до служби зайнятості

У січні-жовтні 2021 року з Івано-Франківською обласною службою зайнятості співпрацювало 5,8 тис. роботодавців, які подали до бази даних служби зайнятості 19,0 тис. вакансій.

ТОВ Тарновицький кар’єр

           Процедура оцінки впливу на довкілля планової діяльності по видобуванню валунно-гравійно-піщаних порід, придатних для виготовлення збагаченої піщано-гравійної суміші, гравію та щебеню з валунів,гравію та збагаченого піску на Тарновицькому родовищі.

Який порядок отримання свідоцтва про право на спадщину?

Спадкоємець, на основі ст. 66 Закону України «Про нотаріат», має право отримати свідоцтво про право на спадщину. Свідоцтво про право на спадщину видається спадкоємцеві, який прийняв спадщину. Загальний термін на прийняття спадщини встановлений відповідно до вимог ст. 1270 Цивільного кодексу України у 6 місяців і розпочинається з дня відкриття спадщини. Після закінчення цього терміну у спадкоємця виникає право на отримання свідоцтва про право на спадщину. Свідоцтво про право на спадщину на спадкове майно згідно ст. 1298 Цивільного кодексу України видається після закінчення шести місяців з часу відкриття спадщини. Видача свідоцтва про право на спадщину спадкоємцям, які своєчасно прийняли спадщину (подача заяви про прийняття спадщини чи спільне сумісне проживання на момент смерті спадкодавця), жодними строками не обмежується, і звертатися за одержанням свідоцтва про право на спадщину можна будь-коли після закінчення шестимісячного строку.